Élet-Stílus

A templom falai között vallotta be a 12 éves lány, hogy a saját neméhez vonzódik – VIDEÓ

Felvállalni valamit, ami már régóta nyomja a lelkünket, hatalmas bátorságra vall.

Különösen igaz ez azokra, akik úgy döntenek, hogy a világ elé tárják szexuális orientációjukat. Ahogy nevezeni szokták, a coming out-okat egy hosszú folyamat előzi meg, amelynek a végén az egyén úgy dönt, hogy a világ elé tárja a titkát, és felvállalja magát.

Ennek fényében leírhatatlan bátorságra vall annak a 12 éves lánynak a tette, aki nemcsak, hogy bevallotta: a lányokhoz vonzódik, de mindezt egy templomban tette meg, a helyi vallásközösség szeme láttára és füle hallatára. És ha ez még nem volna elég:

A fiatal lány mindezt egy mormon közösségben vállalta fel. A mormonok a kereszténységen belül az egyik legzártabb és legszigorúbb közösségnek számítanak.

Savannah beszédében elmondta, hogy hisz abban, hogy isten minden teremtményét egyaránt szereti, így őt is úgy fogadja el, amilyen. A lány szerint a teremtő tette őt szeplőssé és meleggé is.

Úgy gondolom, hogy isten okkal teremtett olyannak, amilyen vagyok. Egyetlen részem sem hibás, és nem én választottam, hogy ilyen legyek. Nem fogok és nem is tudok senkit rávenni, hogy meleg legyen.

Majd a fiatal lány így folytatja:

Abban hiszek, hogy isten azért teremtett minket, hogy kedvességgel és jóindulattal viseltessünk egymás iránt, még akkor is, ha néha nagyon különbözőek vagyunk.

Végül pedig íme, a lány beszéde videón.

The LADbible

Ajánlott videó

Olvasói sztorik