Élet-Stílus

Fogászati rutinkezelés után halt meg a 3 éves kislány

A tragédia hétfőn történt az Egyesült Államokban, Kaliforniában. A család még mindig keresi a válaszokat a miértekre – olvasható a New York Poston.

A hároméves Daleyza Avila Hernandeznek két fogát húzták ki és másik két fogát tömték a Stocktoni Gyermek Szájsebészeti Központban, San Francisco keleti részén.

Az édesanya, Araceli Avila szerint a gyermeke “nagyon egészséges” volt.

Mindössze annyit tettem, hogy elvittem a lányomat a fogászati kezelésre, és úgy 30 perc után holtan hozták vissza nekem

– mondta az összetört szülő.

Avila és a férje, Jose Hernandez szerint a gyermekük még közvetlenül a beavatkozás előtt is tele volt élettel. Őket egyébként nem engedték be a műtőbe, már csak annyit észleltek, hogy egy mentő megáll a helyiség előtt.

A nővér szerint a kislány szíve megállt egy addig rejtőzködő betegség miatt. A gyermeket a kórházba szállítás után halottnak nyilvánították.

A szájsebészeti központ titkára, David Thompson közölte, hogy a lány szervezete rosszul reagált a beadott érzéstelenítőre, de a kórházba szállítás előtt még sikerült stabilizálniuk az állapotát. Azt nem tudta megmondani, pontosan mi okozhatta a halálát. Hozzátette, hogy a szülőket a higiénés szabályok miatt nem engedték be a műtőbe.

Elkötelezettek vagyunk, hogy segítsünk a gyermekeknek minden egyes nap. Ez a küldetésünk, ezért vagyunk itt. Ám ez kockázatos. Nem vállalja el akárki

– jelentette ki Thompson.

Ez persze nem nyugtatja meg a Hernandez-családot. Ők továbbra sem értik, miért kellett meghalnia Daleyzának.

A Kaliforniai Fogászati Tanács a Fox News-nak küldött közleményében azt írta, hogy vizsgálatot folytatnak az ügyben, de részletekkel még nem szolgálhatnak. A szervezet számára a betegek védelme a legfontosabb és a legmélyebb együttérzésüket fejezik ki a családnak – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik