Élet-Stílus

Krokodilt fotóztak, de nincs ok az aggodalomra

Két rejtélyes hüllőészlelés Kanadában (ahol amúgy nincsenek krokodilok).

A kanadai Surrey-ben (Brit Columbia) készült ez a fotó:

twitter.com/SurreyRCMP

A képet a helyi rendőrség is közölte hivatalos Twitter-oldalán, azzal a felirattal, hogy ez már a második eset volt a héten, hogy krokodilt láttak a környéken (ami már csak azért is viszonylag meglepő, hiszen arrafelé nem honosak ezek a hüllők – a szerk.), de a szervek a bejegyzésben azonnal meg is nyugtatták a lakosságot: nincs ok az aggodalomra.

Lévén, hogy a fotón nem krokodil látható. És nem is aligátor, sőt nem is hüllő. Sőt: nem is állat. Hanem egy teherautóról származó gumiabroncs.

A zsaruk azért hivatkoztak a második krokodilészlelésre, mert korábban is kaptak bejelentést, hogy a félelmetes hüllőt látják az állóvízben – de az ugyanez a gumi volt, csak azóta kissé odébb vitte a víz.

Érdekes, hogy annak ellenére, hogy – mint azt fentebb is említettük – Kanadában nincsenek krokodilok, a lakosság egy része nem hitt a rendőröknek: a twitteres kommentekből látható, hogy néhányan a hivatalos magyarázat ellenére is tartják magukat az álláspontjukhoz, hogy az ott bizony krokodil.

Elég szomorú, hogy ilyen hulladék szennyezi a természetet – talán az egyetlen előnye a krokodillal szemben, hogy nem fogyasztja el a helyi lakosságot.

 

(Vancouver Sun, Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik