Élet-Stílus

Aki jót akar magának, az úgy eszik, ahogy az Instagram mondja

Piros betűs ünneppé kéne nyilvánítani a napot, amikor belépett a #mutimiteszel, meg a #foodporn az életünkbe. A fene se gondolta volna, hogy a kajamutogatás majd fellép szelfi szintjére, és a befőttes üveges limonádéval együtt, kéz a kézben foglalják el az Instagram trónját.

Csak annyi a különbség az induláshoz képest, hogy a gasztrós kör a vegánizmussal és a healthyfooddal bővült. Tök mindegy, hogy most akarunk-e tojást enni, vagy sem, Instagramon nem árt néha bedobni egy-egy vegán taget. A kajafotók túlélnek mindent, hol lesz már a fidget spinner, amikor még mindig órákig bámuljuk a Tasty gyorsított főzős videóit?!

De a trend állandóan változik, mit ciki enni az interneten, és mit nem. Annak próbáltunk utánajárni, hogy ha csak az Instagramot pörgetjük végig, hogyan illik étkezni. Főleg nyáron, amikor minden rendes ember már nem csak gondolatban készül a Soundra. 

Az első és legfontosabb a reggeli. Mindenki tudja, hogy egy jó, kiadós reggeli segít elindítani a napot. De mit kéne enni? Egyszer egy dietetikus részletesen elmagyarázta nekem egy jó reggeli összetevőit, amiből annyi maradt meg, hogy ‘tessék lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasztani a reggeli órákban!‘ De nem ám Fornettit, teljes kiőrlésű gabonára van szükség. A Házipatikán aztán megnéztem a reggeli tiltólistát, amin a joghurt is szerepel. Üres gyomorra nem javallott, mert a gyomorsav elpusztít mindent jót a joghurtból, azaz a tejsavbaktériumokat. A banánt, a körtét és a citrosokat is hagyjuk ki. Ja, és persze a cukrot.

Az Instagram persze hamar felvette reggeli fronton a fonalat. Fogta a zabkását, mély müzlistálba pakolta, és sávokban halmozta rá a feltéteket. Ez nagyon fontos. Összekeverve egyrészt nem eszünk ilyesmit, másrészt nem fotózzuk le. A bogyós gyümölcsöt, lehetőleg áfonyát pakoljuk – mert az jót tesz a memóriának – a zabkására, chiapuddingra, és mellé jöhetnek a magok. De csak okosan. A tanulság:

Fotó: Instagram / briannaejackson

Így kell ezt:

Fotó: Instagram / briannaejackson

Hé, megy ez ennél jobban is.

A másik elengedhetetlen nyári termék a limonádé. Tuti, hogy a tea mellett ezen kaszálnak a legtöbbet a kiülős helyek. Örülhetünk, ha nem egy ezresért kapjuk a citromos vizet, hanem 750-ért. Na, de ez se véletlen, ki kell valahogy néznie a limonádénak, és ebben segít a befőttes üveg. Ha rákeresünk a limonádé tagre, többnyire csak befőtteket találunk.


Természetesen a befőttes üveg nem csak ezzel a funkcióval bír, még mindig megy a salátarétegezés. Hogy ezt hányan használják a mindennapokban, az már egy másik kérdés.

És mi van a fagyival? Sajnos még mindig nem tartunk ott, ahol a nemzetközi Instagram, ahol már rég sorbet-kat esznek fagyi helyett. Nálunk továbbra is kötelező a rózsás fagyi, és sok a kürtőskalácsos verzió is. Eszerint nyaraljon, és egyen!

A post shared by Eszter Siska (@esztersiska) on Jun 13, 2017 at 4:14am PDT

(Borítókép: Koh Hasebe/Shinko Music/Getty Images)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik