Élet-Stílus

Ötszáz macskát mentettek meg attól, hogy éttermi kaja legyen belőlük

Egy férfi lopkodta össze a cicusokat, hogy éttermeknek adja el őket, ételnek.

Több mint ötszáz macskát mentettek meg a kínai hatóságok attól, hogy éttermekben szolgálják fel őket vacsorának – jelentette a South China Morning Post. Az állatokat egy Jiujiang városában élő férfi lopkodta össze, akit vasárnap tartóztatott le a helyi rendőrség.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint éppen akkor fogták el, amikor már elkezdte volna elszállítani a macskákat más városokba, hogy éttermeknek adja el őket. Az állatokat piciny ketrecekbe zsúfolva találták meg, szörnyű körülmények között. Több cicus rossz egészségügyi állapotban volt.

Több mint ötszáz macskát akart eladni éttermeknek. Fotó:Weibo

A csak Sun néven említett férfi egy rendőr elmondása szerint verebeket használt csalinak, hogy csapdába ejtse a cicákat. A macskák között voltak házi kedvencek és kóbor macskák is, akiket darabonként 30 jüanért (1200 forint) tudott eladni – közölte a rendőrség.

A tolvaj már épp el akart szállítani a cicákat, amikor elfogták a rendőrök. Fotó:Weibo

A rendőrség egy falusi férfi bejelentése után kezdett el nyomozni a macska tolvaj ellen. A Yang nevű férfi azután fordult a hatóságokhoz, hogy több macskája is eltűnt, és azt gyanította, hogy idegen lopta el őket. Yang elmondása szerint legutóbb egy nőstény macskája tűnt el, aki pár nappal korábban ellett öt kiscicát, és még szoptatta őket.

Az esetről szóló beszámolókból az nem derült ki, hogy Yang visszakapta-e eltűnt cicáit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik