Élet-Stílus

Egy percre nem figyelünk oda, és összerakják a világ legdrágább szendvicsét

Sajtos szendvicsét. És mitől lesz ilyen drága egy ilyen reggeli/tízórai/uzsonna? Az aranytól. Ha nem lehet eléggé felnyomni egy kaja árát, csak hempergessük bele a zsömlét egy kis arany füstlemezbe.

Egy New York-i étterem 2012-ben már felállította a világ legdrágább hamburgerének rekordját (azóta már megdöntötték), 295 dollárért árulták (~81 ezer forint) a szarvasgombás, tojásos hamburgert. Aztán jött Chef Joe, csak ilyen lazán, és újabb rekordot állított a kis szendvicsével. Beszerzett pár drága alapanyagot, vajazott egy kicsit, és létrehozta a világ  legfölöslegesebb és egyben legdrágább szendvicsét 214 dollárért (~58 ezer 600 forint).

Hozzávalók:

  • víz helyett Dom Perignon-nal gyúrt kenyér aranyporral
  • fehér szarvasgombás olaj
  • fehér szarvasgombás vaj
  • szuperdrága és ritka olasz, caciocavallo sajt (nem egész két kilót az Amazonon 56 dollárért, azaz 15 ezer forintért árulnak)
  • és ennyi


Chef Joe már kész is van. Kicsit bepasszírozta a szendvicssütőbe a kreálmányát, aztán megmártotta még aranyban az eredményt. Azt ő is elismerte, hogy az aranynak semmi íze (és értelme), de olyan szépen csillog.

A Guinness-rekord Facebook oldalán lehetett kérdezni szerencsére. Valaki felvetette, hogy miért olyan vastag a kenyér, de Chef Joe azonnal kivágta magát, hogy nem akármilyen szelet ez.

És mit kell hozzá inni? Mondjuk a tésztából megmaradt pezsgőt, azzal csúszik. Jó étvágyat.

(A borítókép illusztráció, David M. Benett/Getty Images for Walkers)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik