Élet-Stílus

Csak találtak olyat a magyar gasztronómiában, ami elég undorító egy amerikainak

Andrew Zimmern-nek bizarr, másoknak undorító. A Travel Channelen Zimmerné a szerencse, hogy egy olyan utazós-kajálós műsort vigyen, ami után az ember nem marad irigykedve a kanapén. Nem a tömeglátványosságokat keresi fel, hanem végigeszi a legbizarrabb, egyenesen gusztustalan ételeket egy adott országban. Amerikában kezdte, most pedig végigjárja a világot, hogy tényleg mindenkinek elmenjen az étvágya.

Tapasztalatból mondom, hogy vacsora közben nem érdemes leülni a tévé elé, ha Andrew Zimmern műsora megy.  

Akkor sem, ha olyan jó ízűen ropogtatja a borjúfejeket, szemeket, nyers belsőségeket. És mivel már végigkóstolta a legfurább kajákat világszerte, Zimmer is megérdemli, hogy új műsort kapjon. Maradt a bizarrabb, de javarészt kommersz ételeknél. Ez a Bizarr ételek: finomságok földjén. Ma adják le a Travel Channelen, megkóstolja a nagyon durva kürtőskalácsot, elmegy a VII. kerületi Karavánba, ahol szerintem már a turisták is unják a Zinget. Mindegy, Andrew Zimmern megeszik egy lángost, és elmegy a Gundelbe újragondolt sütiket enni.

Ebből egyelőre maximum annyi tűnik bizarrnak, hogy még mindig rejtély, miért olyan népszerű a kürtőskalács.

Ha olyan lenne az íze is, mint az illata, már előrébb lennénk. De lehet, hogy csak az aluljárók kürtőskalácsa beszél belőlem, és valami kézműves helyen kéne próbálkoznom.

Fotó: Travel Chanel

Szóval ma megnézheti, hogy hogy látja egy olyan amerikai a magyar ízeket, aki már mindent kóstolt. Azt is, amit nem kellett volna. Az érdekesebb viszont, hogy Andrew Zimmern korábban már bejárta az országot, és akkor tényleg belevetette magát a disznóbélbe. Az adás januárban került fel a Youtube-csatornájára, de egyébként 3 évvel ezelőtt forgott. Láthatóan mindent megtett azért, hogy egy átlagos néző véletlenül se akarjon hozzánk utazni. Vagy legalábbis enni. Mondjuk azt viszont nagyon értékelem, hogy nem a szokásos pörköltútvonalakat járta végig, hanem elment egy Paszabra, ahol egy cigány család tartott disznóvágást, és akkor is boldogan tömték Zimmern szájába a nyers dagadót, ha már láthatóan a sült kolbászra vágyott gondolatban. De aki eddig is nézte a sorozatot, az tudja, hogy ennek a férfinak meg se kottyan az ilyesmi.

Bármire azt mondja, hogy amazing.  Furcsa szerzet, furcsa gyomorral.

A disznóvágás után pedig elvitték Szepolra (értsd: Csepel), ahol megtalálták egy olyan kocsmával egybekötött kifőzdét, amire még a legtöbb budapesti is rácsodálkozna. Zimmern elvileg olyan pörköltet kapott, amibe minden maradékot beledobáltak. Azért reméljük, nem. Ha csak egy filmet néznék Magyarországról, az ne ez legyen.

Az viszont szuper, hogy a parlamenten és a Duna-parton túl is végigette valaki az országot. Éppen ezért lesz érdekes, hogy Andrew Zimmern hogyan dolgozza majd fel a szokványos streetfoodot, meg a lángost a bulinegyedben.

Az epizód ma 17:30-kor lesz látható a Travel Channelen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik