Élet-Stílus

Cívis tigriskölyköt szült Róza Debrecenben

Jól megy Debrecenben a fajtaszaporítás, a kistigris mellé felújítást is ígért az önkormányzat. Bezzeg a fotósok mit tettek...!

Először született tigris a debreceni állatkertben, a már héthetes hím kölyköt kedden mutatták be. Nagy Gergely Sándor, az állatkert igazgatója elmondta, hogy a debreceni állatkertben 1973 óta tartanak tigriseket, és több mint 6 év előkészítő munkája után gyarapodott – az Európai Fajmegmentő Program (EAZA EEP) keretében – egészséges utóddal az állomány.

A héthetes szibériai kistigris szülei, Miska és Róza 2014-ben Angliából, illetve Franciaországból érkeztek Debrecenbe. Kölykük április 21-én született – mondta az igazgató. A kölyök anyjának nem volt teje, így kézből etették, és az állatkert gondozói “nagy titokban és odaadással nevelték az elmúlt hetekben”.

Az életerős kistigris a sajtótájékoztatón mikrochipet kapott, majd a kifutóval ismerkedett. Belelépett a kifutót átszelő kis patakba is, de a víztől láthatóan nagyon megijedt, visszahőkölt és

a fotósok unszolására sem volt hajlandó újra megközelíteni.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A kistigris – aminek nevére az interneten szavazhatnak majd a debreceniek -, egy évig lesz a Nagyerdőben, utána a fajmegmentő program keretében egy másik állatkertben járulhat majd hozzá faja fennmaradásához – mondta el Nagy Gergely Sándor.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere az eseményen elmondta, hogy már elkezdték tervezni az állatkert és vidámpark felújításának első ütemét. Az önkormányzat az Új Főnix terv keretében egymilliárd forintot fordít új főbejárat nyitására és egy elefántház felépítésére, valamint az alapinfrastruktúra megújítására.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik