Élet-Stílus

Pucér turisták teszik tönkre Olaszországot

Volt idő, amikor egy átlagos turista legnagyobb bűne Olaszországban az volt, ha cappuccinót rendelt vacsora után, vagy ha késsel ette a spagettit – idézi fel a Daily Beast. A cikk szerzője most egy sokkal fontosabb problémáról értekezik, mégpedig az idióta turistákról, akik sajátos értelmezésben próbálják feledhetetlenné tenni itáliai kirándulásukat, például seggszelfivel, pucér éjszakai fürdővel a csodás római szökőkutakban vagy egyenesen köztéri szexszel.

A szerző egyértelművé teszi, hogy a bajok bizonyára ott kezdődtek, amikor – az olaszok legnagyobb megrökönyödésére – a turisták elkezdték leutánozni Marcello Mastroianni és Anita Ekberg csókjelenetét Fellini 1960-os filmjéből, a La Dolce Vitából. Ami a vásznon szép volt, az most szörnyen mutat, amikor pucér vagy alsógatyás spanyolok és dánok csinálják a Trevi-kútban.

Az elmúlt hetekben több mint 50 turistát kapott el az olasz rendőrség, mert a tiltás ellenére szökőkutakba másztak be vagy más köztéri szabálytalanságon kapták őket.

Ezek nemcsak béna produkciók, de meglehetősen drágák is: 2016-ban a kulturális minisztérium nyomására jelentősen megemelték az olyan pénzbüntetések összegét, melyeket ilyen kihágásokért lehet kiszabni.

Csak ami eddig történt 2017-ben: három turistát büntettek fejenként 140 ezer forintnak megfelelő euróra, mert félmeztelenül mórikáltak a Trevi-kútban, két másiknak kétszer ennyibe került, hogy a lábukat áztatták egy másik római szökőkútban, egy turista pedig 3 millió forintot fizethet, mert rajtakapták, hogy Genova egyik macskaköves utcáján pisilt.

És akkor még nem is esett szó a seggszelfikről, melyek valamiért nagyon népszerűek lettek Róma utcán – ezek fejenként 50 ezer forintnyi euróba kerültek az eszes turistáknak.

A pucérkodáson túl rendszeresen megrongálják a felbecsülhetetlen értékű műemlékeket is, úgyhogy most a kulturális minisztérium azt tervezi, még szigorúbb intézkedéseket hoznak az idióta turisták ellen.

A bajkeverő turisták régóta okoznak problémát az országnak, de a fapados járatoknak köszönhetően mostanában sokkal több látogató érkezik az országba, így a gond is egyre nagyobb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik