Élet-Stílus

Ezt teszi az emberrel a 100%-os tisztaságú kokain

Előző héten az Egyesült Királyságban kiadtak egy figyelmeztetést, miszerint extrém tisztaságú kokain terjed a drogpiacon. A szakértők elmondták, hogy szer nem úgy tiszta, vagy ütős, mint ahogy azt a kisstílű dílerek szokták állítani a saját pancsolt, vacak minőségű produktumaikról, hanem úgy tiszta, mint a laboratóriumi körülmények között előállított gyógyszerek.

100%, vagyis teljesen tiszta

Ahhoz, hogy megértsük, mit jelent a 100%-os kokain, tisztában kell lennünk azzal, hogy az átlagos, nyugat-európai piacokon előforduló, jó minőségű szerek tisztasága többnyire 40% fölötti, ez alatt csak rossz, veszélyes anyagokat lehet kapni, amelyekről azt sem lehet tudni, hogy mit tartalmaznak.

Miért veszélyes a tiszta kokain?

Ha a fenti gondolatmenetet folytatjuk, akkor oda lyukadunk ki, hogy a magas tisztaságú kokain kevésbé veszélyes, mint az alacsony, ám ez korántsem igaz. A Vice megkérdezte erről David Nutt, pszichiátert, neurofarmakológus drogszakértőt, aki korábban állami drogtanácsadóként is dolgozott.

Nutt elmondta, hogy a 100%-os kokaint nem az utcákon kell keresni, mivel arra nem bukkan csak úgy rá az ember.

Ez nem olyan anyag, amit háromajtós Hyundai-okból árulnak a kis utcákban.

A szakértő szerint annak, aki ki akarja próbálni, milyen a teljesen tiszta “kóla”, az internet sötét oldalán, vagyis a dark weben kell keresgélnie. Röviden: ez a világháló törvényen kívüli része, ahol drogot, szerveket, gyerekeket, pedofil pornót és fegyvereket adnak-vesznek az emberek.

Elképesztő dolgokat találtak a sötét weben
Megosztották tapasztalataikat a Reddit fórumozói.

A szuperkokain testre és szellemre gyakorolt hatása rendkívül hasonló a sima kokainéhoz, ám akadnak fontos különbségek. Amikor nem teljesen tiszta szert fogyaszt az ember, akkor az első adag után sokszor szinte rögtön újabb és újabb löket kell, ám 100%-osnál erre semmi szükség. Nagyjából a hatásmechanizmusuk is hasonlóan működik, a hirtelen felszabaduló energiával az ember azonnal kezdeni akar valamit, táncolni, futni, szexelni, stb.

Az intenzív érzések miatt aztán a második körben a fogyasztó könnyen érezhet szorongást, sőt, olykor jöhetnek pánikrohamok is. Nem elhanyagolható különbség az sem, hogy míg a sima szernél csak “kicsit” emelkedik a hirtelen szívleállás esélye, addig a teljesen tisztánál ennek az valószínűsége a többszörösére nő.

Egy ponton túl a drogfogyasztó egyszerre fogja magát remekül, kirobbanóan energiukusnak, és borzasztóan elveszettnek érezni.

A legjobban talán a hatás időtartamát tekintve különbözik egymástól a két kokain, a pancsolt ugyanis képes olykor egészen rövid idő alatt kiürülni, míg a tiszta szó szerint egész éjszakán keresztül hat, amely úgy megterheli a keringést, hogy a szervezet egyszerűen nem bírja tartani a tempót, míg végül fel nem adja.

A lejövés maga a pokol

Ha ezek után sikerült túlélnünk az estét, akkor még ép ésszel túl kell lennünk a másnapon, vagyis a kiürülésen is. Leegyszerűsítve: ekkor a szervezet megpróbálja helyreállítani az egyensúlyt, amely depresszív állapottal, paranoid viselkedéssel, kimerüléssel és akár teljes összeomlással is járhat. Sok rendszeres kokain-fogyasztó másnap is használ valamiféle drogot, (sokszor épp kokaint) hogy el tudja viselni a lejövő időszakot.

A tiszta szernél talán annyival jobb a helyzet, hogy nincs vegyítve speed-del, közönséges hintőporral, vagy más ismeretlen szerekkel, így a másnap is valamivel elviselhetőbb, mintha kevert drogot fogyasztottunk volna.

Sokkal drágább

Azt mindenki magának dönti el, hogy mennyit ér meg neki egy szer, amelytől nagyobb az esélye a halálra, de ami biztos, hogy a teljesen tiszta kokain ára sokkal magasabb, mint az átlagosé. Nutt szerint nagyjából 90-100 font körüli összegért lehet kapni 1 grammot, ami megközelítőleg a másfélszerese a sima kokain árának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik