Élet-Stílus

Megcsináltuk! A 24.hu cikke miatt ehetsz ezután jobb hot dogot az IKEA-ban

Lassan egy hete, ahogy mondani szokás, lendületes pubilicisztikát írtam arról, hogy a svéd IKEA-ban lényegesen jobb minőségű buciból készül a skandináv bútoráruház legfontosabb terméke

az olcsó hot dog,

mint a hazai IKEA-ban.

Elkeseredésemben Orbán Viktorhoz fordultam, miután megtapasztaltam a svéd és a magyar ikeás hotdog közötti különbséget
Ha a miniszterelnök úr tényleg akkora érdekvédő, mint amekkorának mondja magát, akkor ezt sitty-sutty elintézi.

 

Íme, az elemzésem vonatkozó része:

A magyar buci törik, reped, szakad, sőt, olykor porlad, míg a a svéd szépen egyben marad, de harapáskor mégsem lesz gumi állagú.

Az írásban Orbán Viktortól, a híres jogvédőtől, ügyeletes fenegyerektől vártam a megoldást, de az végül teljesen máshonnan érkezett. Tegnap délután levelet kaptam ugyanis a magyar IKEA-tól, amelyben a cég PR-munkatársa felvette a poénkesztyűt, és olyan tényleg vicces áthallásokkal teli választ küldött, amire még a kormányközeli propagandamédia közírói is csak elégedetten csettintenének:

Kedves László!

Múlt héten megjelent írásod kapcsán örömmel jelentjük, hogy az IKEA lezárta a hot dog konzultációját, a bucik morzsálódását megállítjuk! Köszönjük visszajelzésedet bisztróinkban elérhető hot dogjaink kapcsán, vásárlóink és a látogatóink visszajelzése fontos számunkra, hiszen az étkezés az IKEA koncepció szerves része. Úgy döntöttünk, elég a törésből, repedésből, feltartóztatjuk a morzsák hadát és lecseréljük beszállítónkat annak érdekében, hogy bisztróinkból vendégeink, remélhetőleg Te is, elégedetten távozzanak. A bucik lecserélésének lesz átfutási ideje, de amint minden áruházunkban elérhető, jelezzük azt Neked!

További kellemes napot,
Az IKEA csapata

Újságíróként igazán ritkán, sőt, leginkább semennyire nem feladatom szó szerint beidézni pr-es leveleket, de a “hot dog konzultáció” és a “bucik morzsolódását megállítjuk” olyan bevállalós, vicces és szellemes szerkezetek, hogy nem tehettem mást.

Megemelem a recsegős, kék Frakta kalapom!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik