Élet-Stílus

Beperelte lottómilliomos apját, mert nem kapott elég pénzt

A 36 milliárdos nyereményből ugyan kapott félmilliárdot, de azt pár év alatt elszórta.

Egy brit bíróság elutasította a 32 éves Michael Dawes keresetét, aki azért indított pert édesapja ellen, mert szerint a „túlságosan szűkmarkú” apa nem adott neki elég pénzt lottónyereményéből – jelentette a brit sajtó.

Az ügyben döntő bíró emlékeztette a férfit, hogy apja adott neki a 101 millió fontos (36 milliárd forint) nyereményből annyit, hogy egész életében kényelmesen élhetett volna. A bíró hozzátette: Michael Dawes csak saját magának köszönheti, hogy a több mint félmilliárd forintnak megfelelő összeg kifolyt a kezei közül.

Dave és Angela Dawes nyereményüket ünneplik 2011. október 11-én (Fotó:Europress)

A most 53 éves David Dawes még 2011-ben nyerte meg az Euromillions lottójáték főnyereményét, amiből feleségével együtt először egymillió fontot adtak az akkor még a brit haditengerészet kötelékében szolgáló fiúnak. A pár mellette még tucatnyi közeli családtagnak és barátnak adott fejenként egymillió fontot, és létrehoztak egy alapítványt is – írta a Daily Mail.

Michael Dawes a partnerével együtt azonban alig két éven alatt az összes nekik adott pénzt elköltötték. A veterán a nyereményből vásárolt egy nagyjából 200 millió forintba került házat, társával együtt abbahagyták a munkát, és heti 20-30 ezer fontot (7-10 millió forint) költöttek, köztük ezer fontot (360 ezer forint) csak bolti bevásárlásokra.

Dave és Angela Dawes (Fotó:Europress)

A férfi 2013-ra minden pénzét elköltötte, és úgy gondolta, apja majd úgyis élete végéig támogatni fogja pénzzel, amikor csak rászorul, és még több pénzt kért tőle. David Dawes és felesége akkor belement, hogy kifizesse Michael tartozásait, de közölték vele, hogy rendbe kell tenni az életét. A fiú azonban további támogatásra számított, és miután ezt apja megtagadta tőle, inkább pert indított ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik