Élet-Stílus

Elkeseredésemben Orbán Viktorhoz fordultam, miután megtapasztaltam a svéd és a magyar ikeás hotdog közötti különbséget

Már amikor hazafelé repültem Svédországból, arra gondoltam, hogy otthon mindenképp beszélnünk kell, miniszterelnök úr. Több dologról is, de most elsősorban az olcsó, ikeás hotdog miatt írok. Mert a helyzet tarthatatlan.  

Persze tudom, hogy mostanság rengeteg dolga van, de annak reményében fordulok önhöz, hogy a maradék érdekérvényesítő erejét latba vetve talán segíteni tud egy magyar állampolgár búján-baján. Kicsit tartottam tőle, hogy zavarjam-e ezekben az időkben, mert ugye még a legnagyobb bokszolókban is benne marad egy-egy nagyobb füles, pláne, ha az akkora, amekkorát maga kapott az Európai Parlamenttől tegnap délután. Ennek ellenére minden 120 Ft-os hotdogért bútoráruházba járó magyar nevében remélem, hogy tud foglalkozni a problémánkkal.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy valós és jogtalan érdeksérelem éri a magyarokat akkor, amikor az IKEA nagyjából hasonló áron, ám valamivel gyengébb minőségben kínálja a sokgyerekes családok és az éhes gimnazisták ópiumát, az olcsó hotdogot.

Az északi országban járva rengeteg megdöbbentő dolgot tapasztaltam, (erről majd egy másik cikkben) többek között azt, hogy a 4-5 koronáért, vagyis nagyjából az itthoninak megfelelő áron kapható svéd ikeás hotdog bucija jóval vajasabb, mint a hazaié.

De nem mehetünk el az állag mellett sem, mivel a kinti és az itthoni hotdog között e tekintetben is zongorázni lehet a különbséget. A magyar buci törik, reped, szakad, sőt, olykor porlad, míg a a svéd szépen egyben marad, de harapáskor mégsem lesz gumi állagú. A virsli tekintetében nincs nagy különbség, ám azt azért érdemes megjegyezni, hogy az IKEA Bistróban a hotdog mellett kapható például pizzaszelet is.

A szószokat nézve talán jobb a helyzet, itt akár döntetlenre is ki tudjuk hozni a meccset, mivel a kinti csípős, tormás mustárt ellensúlyozza az itthon kapható chilis ketchup. A sárga hotdogszósz mindkét étteremben megtalálható, ami nem is csoda, hiszen

annál tökéletesebb ízt még nem alkotott az emberiség.

Akárhogy is, ha a miniszterelnök úr tényleg akkora érdekvédő, akkor ezt sitty-sutty elintézi nekünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik