Élet-Stílus

Elnökfeleségeket is öltöztető tervező unokaöccsét rabolták el és ölték meg

Carolina Herrera Venezuelából származó divattervező, hazája viszont pár napja egy szomorú eseményre emlékezteti majd: egy helyi bűnbanda elrabolta unokaöccsét, váltságdíjat kért érte, majd hiába kapták meg, végeztek a férfival és kollégájával, írja a HuffPost.

Herrera unokaöccse, a 34 éves Reinaldo Jose Herrera és üzlettársa, a 31 éves Fabrizio Mendoza a főváros, Caracas egyik éttermében vacsorázott, amikor elrabolták őket. Váltságdíjat kértek értük, amit a család ki is fizetett, azonban múlt hét csütörtökön egy városon kívüli úton parkoló autó platóján rábukkantak a holttestekre.

Mindkettejüket megkötözték, majd fejbe lőtték, írja az El Cooperante.

Carolina Herrera itthon leginkább a parfümjeiről (például a 212 nevűről) ismert, de fontos tudni róla, hogy több first lady-t is, köztük például Jackie Kennedy-t, Laura Bush-t, Michelle Obamát és Melania Trumpot is öltöztette. Ő tervezte továbbá Caroline Kennedy esküvői ruháját is. Instagramján most azt írta,

reméli, hogy az unokaöccse és a másik férfi halála segít majd abban, hogy visszaessen a fiatalok ellen elkövetett szörnyű vérontások és gyilkosságok száma Venezuelában.

Hozzátette, szerinte a kommunista diktatúrának el kell tűnnie. Sajnos az eset nem egyedi: az ország élen jár a bűnözési rátát illetően, az Egyesült Államok Külügyminisztériuma pedig arra figyelmeztet, hogy az egyik legveszélyesebb hely a világon, a bűnesetek száma pedig már példátlan mértékű.

Venezuelában kormánytüntetések zajlanak, erről bővebben itt olvashat. Carolina Herrera egyébként 40 éve már a New York-i Manhattenben él.

Fejléckép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik