Élet-Stílus

Tíz nappal apja halála után megmentette anyja életét egy 8 éves fiú

Amikor édesanyja elkezdett fulladozni egy torkán akadt sütemény miatt, az amerikai fiú azonnal tudta, mit kell csinálnia.

„Istenem, ne hagyd, hogy előtte haljak meg.” Ez járt a massachusettsi Middleboróban élő Marie Hunt fejében, amikor április 26-án reggel fulladozni kezdett egy süteménytől, miközben 8 éves fia mellett ült a kanapén. Szerencséjére fia pontosan tudta mit kell csinálni, és bár belül pánik tört rá, ennek semmiféle jelét nem mutatta, és így sikerült megmentenie anyukája életét – írta a helyi sajtó.

„Arra gondoltam, nem szabad pánikba esni, mert akkor anyu megijed” és azzal csak még rosszabb lesz a helyzet – mondta el a nyolcéves Michael O’Brian. Aki miközben anyukája a beszédre képtelenül fulladozott a torkán megakadt étel miatt, nyugodt, összeszedett hangon felhívta a 911-es segélyhívót, elmondta mi történik, közölte a címüket a diszpécserrel, akivel egészen addig a vonalban maradt, amíg a mentősök ki nem érkeztek a házhoz.

A fiú nyugodtsága különösen annak fényében igazán lenyűgöző, hogy tíz nappal korábban elveszítette édesapját. A 34 éves Michael O’Brian április 16-án egy autóbalesetben halt meg Raynham városában. Hunt elmondása szerint a férfi a válásuk után is nagyszerű apja volta kis Michaelnek, akivel nagyon közel álltak egymáshoz.

Marie Hunt a helyi sajtónak elmondta: korábban már többször is volt hasonló fulladásos esete, de egyik sem volt olyan súlyos, hogy ne tudott volna megszólalni. Már több vizsgálaton is átesett, de az orvosok egyelőre nem tudtak magyarázatot adni a problémára.

A nőnek a mostani esetnél végül sikerült saját magától megszabadulnia a süteménytől, még mielőtt a mentősök kiérkeztek, de elmondása szerint Michael segítsége, nyugtatgatása és nyugodt jelenléte nélkül nem biztos, hogy ilyen jól végződött volna.

Az anyuka elmondása szerint fia már aznap tudott viccelődni az eseten. Amikor aznap délelőtt elvitte az iskolába, fia közölte vele: „Anya, ma már nem ehetsz, nem lesz otthon senki, aki megmentsen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik