Élet-Stílus

A családon belüli erőszak legdurvább pillanatai – sms-ekben

„Állatok nem tartózkodhatnak itt.”

KrissyKross néven néhány képernyőfotót posztolt egy nő az Imgurra – a képekből sajnos tökéletesen kirajzolódik egy „klasszikus” családon belüli erőszak esete.

A fotókon azok az üzenetek láthatóak, amelyeket egykori férje küldözgetett neki. KrissyKross azért döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza a beszélgetéseiket, mert most volt a harmadik évfordulója annak, hogy ex-férjét, Adamet elítélték.

A kapcsolaton belüli erőszak számos formában nyilvánulhat meg az extrém féltékenységtől a totális ellenőrzésen keresztül a lelki terrorig, vagy a partnerrel – vagy akár annak háziállatával – szembeni fizikai bántalmazásig; ezek közül szinte mindegyik visszaköszön a tragikus üzenetekben.

Idézünk néhányat:

„Nem számoltál be róla, mit mondott az anyád a sebről, ami a kezeden van.”

„Anya azzal viccelt, hogy megütöttél. Nyilván nem tudja. Lehet, hogy tudnia kellene.”

„Nem, nem kellene tudnia.”

 

Csinálj egy fotót, amint három ujjadat feltartod, és a képből kiderül, hogy anyádnál vagy. 5 perced van.”

„Gyűlöllek. Maradj ott Grass Valley-ben. Itt, Washingtonban téged nem látnak szívesen.”

„Komolyan? Egész Washington nevében beszélsz?”

„Állatok nem tartózkodhatnak itt.”

 

„Hol aludtál éjszaka? Mert itt nem. Csapdákat állítottam fel, hogy lássam, itt alszol-e. És nem. Ne hazudj.” „Ez egy teszt volt, és pontosan azt tetted, amire számítottam.” „Most már tudom. Tőled akarom hallani.” „Amúgy nincs jogod rám haragudni ezért, ha egyszer te mentél el titokban este, és hazudtál nekem erről.”

A nő most először mert nyilvánosan beszélni a bántalmazásról. Soha senkivel nem tudta kibeszélni, hogy min megy keresztül napi szinten. Terápiára azóta sem volt pénze. Ma már úgy érzi, hogy a bajba jutottaknak muszáj valakivel megosztaniuk a problémáikat.

És persze ilyenkor sokan jönnek a „miért nem léptél ki a kapcsolatból” kérdéssel, de KrissyKross állítja, hogy külső szemlélőként nagyon nehéz belelátni egy bántalmazással terhelt kapcsolatba.

Ő ráadásul szerette volna rendbe hozni a házasságát.

Nem sikerült. Elhagyta a férjét, amikor az bántalmazta a nő kutyáját és macskáját. A férfit végül elítélték.

De hogy egy minimális pozitív végkicsengés is legyen: a nő leírta azt is, hogy ma már saját lakásban él, jó munkahelye van, és az állatai is biztonságban vannak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik