Élet-Stílus

Rettenetesen megalázták a repülőgépen a gluténmentes ételt kérő embert

Kicsit többet várt 1200 fontért.

Martin Pavelka megkapta reggelijét az All Nippon Airways Tokióból Sydneybe tartó, kilenc órán át tartó repülőútján.

A férfi előző nap indult el Ausztráliába, az esti járaton még tartalmas vacsorát fogyaszthatott, ezért joggal gondolhatta, hogy az átszállás után, utazása második szakaszában is finomat fog enni.

Pavelka úr lisztérzékeny, ezért – ahogy előző este is – a gluténmentes választékot kérte. Meg is kapta a reggelijét:

egyetlen fonnyadt kis banánt.

A banánon volt egy „GF” feliratú címke (gluténmentes); ja és az utas kapott még hozzá egy sót és evőeszközt tartalmazó csomagot is, ha netán késsel-villával óhajtaná enni a gyümölcsöt.

Facebook / Aviation with style

A 32 éves londoni könyvvizsgáló, aki először azt hitte, hogy ez valami vicc, az Evening Standard-nak elmondta: úgy érezte, hogy eggyel tartalmasabb reggelit is kaphatott volna az 1200 fontba (440 ezer forint) kerülő repülőúton, főleg, hogy útitársai fullos reggelit kaptak, amely többek között virslit, tojást, joghurtot, gombát és pékárut is tartalmazott.

Ha még nem lett volna elég megalázó maga a helyzet, Pavelka úrnak azzal is szembesülnie kellett, hogy utastársai meglehetősen kiröhögték, amikor panaszt tett a stewardessnek a soványka reggeli miatt.

A légitársaság közleményt adott ki, amelyben elnézést kértek az utastól, és ígéretet tettek, hogy a jövőben felülvizsgálják a gluténmentes kínálatukat – és azt is, ahogy felszolgálják a diétás ételeiket.

 

Kiemelt fotó: Wikipedia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik