Élet-Stílus

Csak egy kutya marad magányosan a menhelyen az örökbefogadó nap után

Szegény Eastwood nem kellett senkinek, de története végül mégis jó véget ért.

A lehető legjobb helyre került egy michigani állatmenhely egyéves labrador keveréke, aki országos hírnévre tett szert, miután ő volt az egyetlen kutyus, akit senki sem akart hazavinni az amerikai államban szombaton tartott örökbefogadó napon. A vele született rendellenesség miatt deformált lábbal született és látásproblémákkal is küzdő eb így egyedül maradt a Little Traverse Bay Human Society állatvédelmi szervezet Petosky városában található menhelyén.

A szervezet a Facebook-oldalán közölte a szomorú hírt, ami gyorsan terjedni kezdett, és a helyi sajtó is felkapta. Ezután egymás után érkezetek az érdeklődők, akik készek voltak azonnal befogadni az Eastwood névre keresztelt kutyust, akit decemberben az utcáról fogtak be, miután feltételezhetően egészségügyi problémái miatt kidobtak eredeti gazdái.


„Teljesen elképesztő volt, még egyszer sem láttam ilyet” – mondta el a kutyus iránit hatalmas érdeklődésről a Fox17-nek szervezet szóvivője, Jessica Evans, aki négy éve dolgozik a menhelynél. Elmondása szerint több mint nyolcvan jelentkezés érkezett be hozzájuk, több tucatnyi Facebook-üzenet és számtalan telefonhívás, az egész országból. És a menhely kedd reggeli nyitásakor sor állt az épület előtt.

A menhely végül már kedden új otthont talált Eastwoodnak, és az eb nem is akárkihez került. Az imádnivaló kutyust ugyanis a Detroit Pistons amerikai profi kosárlabdacsapat vezetőedzője, Stan Van Gundy és családja fogadta örökbe. Az edző a Detroit Free Pressnek elmondta: a felesége volt a mozgatórugója volt Eastwood örökbefogadásának.

Kim Van Gundy a Facebook-oldalán keresztül üzent a menhelynek, hogy készek befogadni a kutyust. A bejegyzést a már náluk lévő hat macska és egy kutya nevében írta – akiket mind menhelyekről fogadtak örökbe: „Kedves Eastwood, reméljük, hogy nemsokára a testvérünk leszel Embereink nagyon kedvesek, és mindannyian nagyon jól kijövünk egymással, és jókat szórakozunk.”

Evans elmondása szerint ez a jelentkezés kiemelkedett a többi közül, és nem azért kapták meg ők a kutyát, mert híresek. Hanem azért, mert már most is van több menhelyről kimentett állatuk, és „tudjuk, hogy Eastwood egy csodás otthonba kerül, és nekik nyilvánvalóan meg van az anyagi hátterük ahhoz, hogy fizetni tudják egészségügyi kezelését” – mondta Evans az ABC Newsnak.

A michigani örökbefogadó napot szervező BISSELL alapítvány szóvivője a Detroit Free Pressnek hozzátette: „Eastwood egy négy gyerekes szerető otthonba kerül, ahol soha többé nem lesz magányos.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik