Élet-Stílus

5 dolog, amit mindig feleslegesen pakolsz el utazásnál

Nem mindenki fér el egy hátizsákban, amikor elutazik, a feladott poggyásznál viszont megvan az esélye annak, hogy csak a bőséges hely miatt egy csomó felesleges dolgot is elröptetünk magunkkal.

Könyvek, magazinok

Pláne akkor, ha csak hátizsákkal utazol, akkor ugyanis rengeteg helyet vesz el. Ha nem tengerpartra mész, akkor úgyis a várossal leszel elfoglalva, a repülőútra pedig tölts le olvasnivalót a telefonodra vagy a tabletedre. Ha mégis sütkérezésből áll a kirándulásod és kikapcsolódnál, akkor pedig szerezz be ott helyben egy magazint, amit ha elolvastál, oda is ajándékozhatsz másnak vagy otthagyhatod valahol – nagy életbölcsességek úgysem lesznek benne.

Túl sok nadrág

Jól hangzik, hogy minden nap mást veszel majd fel, de egyrészt nem életszerű, másrészt teljesen felesleges – főleg akkor, ha csak két vagy három napra mész. Hidd el, senkit nem érdekel, ha egy hétvége erejéig ugyanabban a farmerben lát, ráadásul itthon is több napig viselsz egyet, külföldön miért lenne ez a másképp? Hasonló a helyzet az edzőruhákkal és -cipővel: úgysem használod majd, ráadásul ha kimarad egy hétvége a mozgásból, az még nem tragédia, az egész napos sétával pedig úgyis helyettesítheted.

A kedvenc samponod

A legtöbb szálláson ellátnak samponnal és tusfürdővel is és bár hiába van egy jól bevált az előbbiből, egy-két hajmosás más termékkel még nem teszi tönkre a hosszú hónapok vagy évek alatt felépített helyzetet. Ugyanez igaz a gyógyszerekre is: bár jó a legextrémebb dolgokra is felkészülni, mindenhol találni patikákat, ahol beszerezheted, ha szükséged van valamire.

A túl drága és a túl olcsó dolgok

Felesleges a legdrágább cipődet vagy kiegészítődet megutaztatni, csak potenciális céltábla leszel a zsebtolvajok számára. A legolcsóbb, bárhol beszerezhető dolgokat (fülpiszkáló, plusz hajcsat, stb.) is felesleges elpakolni, inkább vedd meg kint.

A “Mi lesz, ha mégis…?”

Ha valamelyik mondatod így kezdődik (például mégis húsz centi eső esik, mégis -10 fok lesz a +10 helyett), akkor nem is érdemes folytatnod, mert egyrészt feleslegesen aggódsz valami miatt, másrészt úgysem következik be, csak feleslegesen foglalta a helyet néhány dolog a hátizsákban vagy a bőröndben. Ráadásul nincs olyan helyzet, amit ne lehetne ott orvosolni – ha pedig mégis, akkor arra itthonról sem tudtál volna felkészülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik