Élet-Stílus

Nemsokára repülsz? Mutatunk 5+1 életmentő tippet

Bár van, akinek az élete része és olyan is, aki csak alkalomadtán utazik el, egyben mindenki egyetért: számos más dologhoz hasonlóan ezt is jó minél egyszerűbbé tenni. Ebben segítünk most.

Ne várj a jegyekkel!

Tévhit, hogy a böngésződ megjegyzi, ha egy repülőjegyre sokszor keresel rá és ezért megdrágul. Ahogy az is, hogy egy dátum közeledtével egyre jobb áron lehet repülni, pont fordítva: legelőször ugyanis az olcsóbb jegyeket adják el egy járatra és ha azok elfogynak, jön a következő kategória.

Kellemetlen meglepetések

Sajnos saját tapasztalatból mondhatjuk, hogy a lekvárok, dzsemek és a Nutella is folyadéknak számít, így a biztonsági ellenőrzésen nem juthatsz túl az egy decinél (vagy 100 grammnál) nagyobb űrtartalmú kiszerelésekkel. Ha szuvenírbe szeretnéd adni őket, keresd a polcokon a kisebb kiszereléseket!

Offline térkép a telefonodra

A Google Maps általában életmentő, külföldön meg pláne! Ha nem szeretnél nemzetközi adatforgalmat venni, de eltévedni sem, akkor az alkalmazáson belül keress rá az úti célodra, majd a kijelző alján megjelenő Letöltés gombra bökj rá, így már el is menti a telefonodra az adott várost. Ha csak egy közeli részlet érdekel, akkor nagyíts rá az utcákra, majd a fenti keresőmezőbe írd be, hogy ok maps, és csak azt fogja lementeni.

Utazz kulaccsal!

Egy üres műanyag palack vagy kulacs nemcsak azért jó, mert az utazás alatt végig töltheted bele a vizet és nem kell folyamatosan élelmiszerboltot vadásznod. Jól jöhet még a repüléskor is, ahova egy decinél nagyobb kiszerelésű (és összesen egy liter) folyadékot nem vihetsz fel, viszont az üres palack nem számít folyadéknak. Ha pedig átjutsz az ellenőrzésen, a benti mosdókban megtöltheted, így nem kell ezer forintért venned a repülőn – ami egy tengerentúli járatnál azért elég esélyes lenne.

Fotózd le az irataidat!

Hátha elvesznek, így legalább a telefonodban meglesznek a legfontosabb adataid. Ugyanígy érdemes egy kis noteszbe felvinni a szállásod címét, a szállásadó telefonszámát és azt is, hogy hogyan jutsz el a reptérről a hotelbe, ugyanis bármikor lemerülhet vagy elveszhet, illetve elromolhat a telefonod.

+1 Ugyanannyiért beszélhetsz!

Ez nem igazán tipp, hanem fontos információ: június 15-től eltörlik a roaming díjakat, így külföldről is ugyanannyiért beszélhetsz valakivel telefonon, mintha Magyarországról tennéd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik