Élet-Stílus

Fahusángot kaptak indiai menyasszonyok, hogy megverjék részegeskedő férjeiket

„Iszákosok verésére, a rendőrség nem fog közbelépni”. Ez áll az eszközökön, amit egy minisztertől kaptak.

Az indiai Madhja Prades állam egyik miniszter igazán szokatlan nászajándékot adott majdnem hétszáz ifjú feleségnek egy tömeges esküvőn: egy fahusángot, amivel részeg férjeiket verhetik meg – jelentette a helyi sajtó. Az eredetileg a ruhák mosásra használt úgynevezett „mogrikat” (nagyjából a krikett ütő és egy mángorlófa keveréke) akkor vethetik be a nők, ha iszákos férjük verni kezdené őket.

Gopal Bhargava vidékfejlesztési is szociális miniszter a szombaton tartott tömeges esküvőn azt tanácsolta az ifjú feleségeknek, hogy először próbáljanak meg szavakkal hatni a túl sokat alkoholizáló férjükre. De ha az hatástalan lenne, akkor „hagyják, hogy a mogri beszéljen”.

Elmondása szerint az ötlet vidéki körútjai alatt jött, amikor részeg férjeik miatt szenvedő nőkkel beszélgetett, akik azt kérdezték tőle, veréssel térítsék-e észhez iszákos párjukat.

A miniszter közölte, hogy tízezer darab mogrit rendelt be, amiket olyan nőknek osztana szét, akik alkoholista férjük bántalmazásától szenvednek. Mindegyik eszközt az alábbi szöveggel láttak el: „ajándék iszákosok verésére, a rendőrség nem fog közbelépni”.

Bhargava elmondása szerint az akcióval nem erőszakos fellépésre akarja sarkallni a nőket, azt az erőszak megelőzésére szánja.

A miniszter ezzel a lépéssel leginkább az alkoholizmus okozta problémára akarja felhívni a figyelmet. Valamint a jövőre esedékes parlamenti választásokra készül Madhja Prades államban, ahol az alkohol, és a szesztilalom esetleges bevezetése egyike a legfontosabb kampánytémáknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik