Élet-Stílus

Veszélyes trend a szexben

Az óvszer titkos lehúzása: erőszakos közösülés?

Egy régóta létező, de mostanában terjedő veszélyes „trendre” hívják fel a figyelmet egy tanulmány szerzői. A Columbia Journal of Gender and Law című szakfolyóiratban megjelent írás arra a jelenségre utal, hogy férfiak szeretkezés közben – párjuk tudtán kívül – megszabadulnak az óvszertől.

Stealthing néven (a stealth jelentése: titokban) utalnak az átverésre, amely a nem kívánt terhesség esetleges bekövetkezése és a nemi úton terjedő betegségek miatt is rendkívül veszélyes.

A gumit titokban lehúzók egy része ezt valamiféle menő „trükknek” gondolja, amivel utólag lehet dicsekedni a közösségi oldalakon,

de olyan is van, aki a fórumokban arra hivatkozik, hogy „jogában áll szétszórni magvait”.

A Huffington Post szerint a tanulmányban egy Rebeccának nevezett lány esetét elemzik, aki a stealthing áldozata lett, majd nemi erőszakot elszenvedett nőknek fenntartott segélyvonalnál dolgozott. Állítása szerint számos alkalommal fordultak hozzá nők, akik szintén stealthingáldozatokká váltak. Leggyakrabban így kezdték a történetüket:

nem tudom, hogy ez erőszaknak számít-e, de…”

Alexandra Brodsky vezető szerző szerint fontos lenne, hogy a stealthinget minél előbb az erőszakos közösülés egyik típusának ismerje el a jog.

A USA Today által megkérdezett jogász szerint ez azért nehéz, mert az ilyen esetekben maga a szexuális aktus közös megegyezésen alapul. Egy krízisközpontban dolgozó jogvédő szerint a stealthing áldozatainak pontosan ugyanolyan támogatást és védelmet kell biztosítani, mint azoknak, akiket megerőszakoltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik