Élet-Stílus

Most elérhető áron ehet végig Michelin-csillagos fogásokat

Jánossy Villő
Jánossy Villő

újságíró. 2017. 04. 24. 15:46

Korábban a témában:

Május 18-21 között ismét megrendezik a Millenárison a Gourmet Fesztivált, ráadásul idén a hazai éttermek mellett a külföldi sztárséfek menüit is végig lehet kóstolni. Többek között áprilisban a World’s 50 Best Restaurants Awardson a világ legjobb női séfjének választott, Ana Roš hatfogásos vacsorájára is befizethetünk. Lesz street food, fine dining, desszert-szekció, és kivonulnak az ország legjobb borászatai, sörfőzdéi és pálinkaházai.

Sárközi Ákos
Fotó: Berecz Valter

Ahogy az elmúlt években, úgy most is kapott témát a fesztivál. A tavalyi év a Bocuse d’Or-ról és Széll Tamásról szólt, úgyhogy az éttermek halat és vadat vittek a Millenárisra,

most pedig a mangalicáé és az eperé a főszerep.

A Borkonyha bemutató menüje a fesztiválra.
Fotó: Berecz Valter

 

Több mint száz kiállító vonul ki (itt megtalál mindenkit), köztük a hazai négy Michelin-csillagos étterem, a Borkonyha, a Costes, a Costes Downtown és az Onyx is. A tízezres vacsorák helyett akár elérhető áron próbálhatja ki bárki a mangalicás ételeiket. Hogy pontosan mivel készülnek a séfek, az egyelőre titok, csak egy-egy fogást mutattak be a csapatok a fesztivál sajtótájékoztatóján. Kivétel Palágyi Eszter és a Costes konyhája, Gerendai Károlyék ugyanis abszolút meglepetésnek szánják a menüt. Ami biztos, hogy Sárközi Ákosék a Borkonyhával préselt, mozaikos mangalicacsülköt és -körmöt készítenek pisztáciával, savanyított hagymával, céklával, mustármaggal, és szójaszószban pácolt karalábéval.

Palágyi Eszter és a Costes mangalicás menüje. A fesztiválon nem pontosan ezt, de hasonló fogást ehet majd a közönség.
Fotó: Berecz Valter

Az Onyx pedig egy indiai fűszerkeverékkel, garam masalával ízesített véres hurkakockákat és mangalica hasa alját sütnek vízitormával a Gourmet Fesztiválra. A Costes Downtown a sajtótájékoztatóra márványos réteggel bevont puncstortát sütött bazsalikom morzsával.

A Costes Downtown újragondolt puncstortája.
Fotó: Berecz Valter

Gourmet Fesztivál-infók

Időpont: május 18-21 (csütörtök: 17-00-23.00, péntek-vasárnap: 12.00-23-00)
Jegyárak:
Napijegy: 3900/fő
Bérlet: 7900/fő/4 nap
Ami még fontos, hogy akit érdekelnek a külön programok, az regisztráljon, mert a séfvacsorákra 40 fő jelentkezhet, és a workshopokon is korlátozott a létszám. Ezekért amúgy külön kell fizetni, úgyhogy senki ne úgy készüljön, hogy a belépőért cserébe végigeheti a Michelin-csillagos menüket.

A fine dining menüket egyrészt meg lehet majd kóstolni egész hétvégén, másrészt idén külön degusztációs menükre is be lehet fizetni. Egészen pontosan ötre, a fesztiválon főz majd a szlovén sztárséf, Ana Roš, a Michelin-csillagos Atelier Amaroa, legmenőbb magyar vidéki éttermek csapata (Anyukám Mondta, Gusteau, Kistücsök, Platán, Harrer Csokoládéműhely), Széll Tamás és a Stand25 konyhája és a magyar Michelin All Star (Borkonyha, Costes, Costes Downtown, Onyx) szintén összeáll egy vacsora erejéig. Lesznek workshopok, előadások, valamint Gerendai Károlyék idén díjátadóval zárják a fesztivált, a győztesek díjait Széll Tamás és a Bocuse d’Or csapata adja majd át.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21: US actor Adam Sandler (R), US actor Ben Ben Stiller (C) and British actress Emma Thompson (L) arrive for the film ‘The Meyerowitz Stories’ in competition at the 70th annual Cannes Film Festival in Cannes, France on May 21, 2017.  Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.