Élet-Stílus

Egerek százai leptek el egy belvárosi lakást

Állatvédő önkéntesek próbáltak segíteni pénteken annak az idős nőnek és a fiának, akik túltenyésztették az egereiket a Szingapúr belvárosában lévő otthonukban. A szomszédok kértek segítséget az önkormányzatnál, az épületben terjengő egyre erősebb szag miatt.

Az állatvédők videóra vették, milyen állapotok fogadták őket a lakásban. Az idős nő és a fia, három kisegeret vettek néhány éve, de a teljesen kicsúszott a kezükből a szaporulatuk felőli kontroll. A száz négyzetméteres lakásban mindenütt egerek mászkáltak.

Az állatvédők elsőre százhúsz egeret szedtek össze, és meg is kezdték az eladományozásukat. Minden örökbefogadónak csak azonos nemű példányokat adnak, hogy elkerülhessék a hasonló túlszaporodási katasztrófákat.

A szingapúri lakásban egyébként nem csak egereket, de huszonhárom nyulat is találtak az állatvédők. Ők az elhanyagoltság miatt sokkal rosszabb állapotban voltak, mint az egerek. Derrick Tan, az alapítvány elnöke azt mondja, koránt sem elszigetelt esetről van szó. Idén már három hasonló esetük volt, és évente nagyjából 10-15 olyan esettel van dolguk, hogy túlszaporodnak a kis kedvencek, a legtöbbször macskák.

(via Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik