Élet-Stílus

Saját magát büntette meg gyorshajtásért egy rendőrkapitány

Mert ő is ugyanannyira felelősségre vonható, mint bárki más.

Saját magát büntette meg gyorshajtás miatt egy oklahomai kisváros rendőrkapitánya, aki ezt Sperry város rendőrségének hivatalos Facebook-oldalán jelentette be. Justin Burch a bejegyzésben elismerte, hibázott, amikor „75 és 80 mérföld per órás” (120-130 kilométer per óra) sebességgel haladt a város egyik útján, ahol 50 mérföld per óra (80 kilométer per óra) a megengedett sebesség.

Burch elnézést kér a gyorshajtás miatt, közölve, hogy megbánta tettét, és be fogja fizetni a saját magára kiadott pénzbüntetést „mint bárki más”. Elmondása szerint a büntetés több mint háromszáz dollár (87 ezer forint) lesz.

A rendőrkapitány a KTLU oklahomai televízió híradójának elmondta: közel járt aznapi műszakjának a végéhez, amikor végigszáguldott az úton, hazafelé tartva. Elmondása szerint „meg volt rá az oka”, hogy gyorsan hajtott, de az nem menti fel.

Burch azután büntette meg saját magát, hogy a város egyik lakója videófelvételt készítette a gyorshajtásáról. A rendőrkapitány a KTLU kérdésre beismerte, hogy a videó nélkül nem büntetett volna. Burch ezzel kapcsolatban közölte: senkit nem büntetnek meg bizonyíték nélkül, de „csakúgy, mint bárki mást, aki lebukott, engem is felelősségre kell vonni”.

A KTLU-nak elmondta: azt máig nem tudja, hogy ki készítette a felvételt, de „akárki volt, helyesen cselekedett”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik