Élet-Stílus

Azért szülte meg a lányát egy nő, hogy eladományozhassa a szerveit

Hihetetlenül kemény döntést hozott Keri Young, amikor vállalta, hogy kihord és megszül egy gyermeket azért, mert mások, idegenek gyerekeinek szüksége lesz a szerveire. Keri és a férje Royce második gyermeke, Eva hétfőn jött világra. A szülei még aznap el is búcsúztak tőle.

A házaspárral még Keri terhességének tizenkilencedik hetében közölték az orvosok, hogy születendő gyermekük súlyos anenkefáliában, vagyis agyvelőhiányban szenved. Ezt azt jelenti, hogy ha megszületik, legfeljebb néhány órát fog élni.

A szülők teljesen összetörtek. „Az első 24 óra volt a legnehezebb az életemben. Egy falatot sem tudtam enni, amikor pedig végre rávettem magam, semmit sem tudtam a gyomromban tartani. Hihetetlenül fáradtak voltunk, de képtelenek voltunk elaludni. Mindketten úgy éreztük, nincs már könny, amit kisírhatnánk.”

Keri és Royce sokat gondolkodtak. Végül elhatározásra jutottak és megkérdezték az orvosukat, hogy alkalmas lenne-e a baba szervdonornak, ha Keri kihordaná. A válasz igen volt, a házaspár pedig úgy döntött, hogy akkor végigcsinálják, bár tele voltak bizonytalansággal.

„Elítélnek majd vajon az emberek, amiért így döntöttünk? Vagy azt fogják gondolni, hogy bátor dolog, amit csinálunk? Akárhogy is, jelenleg mindketten nagyon kicsinek érezzük magunkat. Most mi vagyunk azok, akikre mások sokat gondolnak és imádkoznak értünk. Hozzá kell szoktatnom magam a gondolathoz, hogy megszülöm a kislányom, a karjaimba veszem, majd végignézem, ahogy meghal. Nélküle megyünk majd haza a kórházból, ez a mi valóságunk, de elfogadtuk”írta Keri még decemberben a Facebookon.

Eva Young április 17-én, hétfőn született meg.

„Egyszerre üdvözöltük a kis Evát és búcsúztunk el tőle. Annyira tökéletes volt a maga módján. Később majd mesélek a hihetetlen történetéről. Ez nem egy szomorú poszt, ne nyomjatok arra a gombra!”írta a kismama kedden.

(via Chron)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik