Élet-Stílus

Ausztriában is tombol az áprilisi tél

Több ezer háztartásban okozott áramszünetet a hirtelen téliesre fordult időjárás Alsó-Ausztria tartományban szerdán és csütörtökre virradóra – közölték a helyi áramszolgáltató vállalatok.

Az Ausztria északkeleti részén elterülő tartományban mintegy 25 ezer háztartásban voltak hosszabb-rövidebb ideig áramkimaradások a vezetékekre zuhant faágak és kidőlt fák miatt. A leginkább Baden és Sankt Pölten térségében okozott gondot a havazás. A helyreállítást nehezítette, hogy havazás miatt számos közutat le kellett zárni, ezért az áramszolgáltató társaságok munkatársai helyenként csak gyalog vagy terepjárókkal tudták megközelíteni a helyszíneket.

Csütörtök reggelre nagyrészt – mintegy ezer lakás kivételével – sikerült helyreállítani az áramellátást.

Waldviertel régióban 25 centiméter, másutt, a magasabban fekvő területeken, így például Waidhofen an der Ybbs térségében 100 centiméter, a mostvierteli Zellerain térségében 150 centiméter hó hullott az elmúlt napokban.

Szerdán jelentős közlekedési nehézségeket okozott a havazás az A1-es és az A2-es (a Bécsből nyugat felé, illetve a dél felé vezető) autópályán és a Bécset elkerülő A 21-es autópályán. Az ASFINAG autópálya-kezelő azt közölte, hogy csütörtök reggelre valamennyi korlátozás megszűnt ezeken az autópályákon.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik