Élet-Stílus

„Összetört a szíve” – belehalt az állatkerti jegesmedve, hogy elszakították társától

Húsz éven át éltek együtt a San Diegó-i állatkertben. Étvágytalan és letargikus lett, miután elszakították tőle.

Váratlanul meghalt a San Diegó-i Sea World 21 éves jegesmedvéje, Szenja, hetekkel  azután, hogy az állatkert a tiltakozások ellenére szétválasztotta társától – jelentette a helyi sajtó. A Sea Wolrd közlése szerint a gondozók egy hete vették észre, hogy Szenja elvesztette az étvágyát, enervált lett és letargikussá vált.

Állapotát folyamatosan figyelték az állatkert munkatársai, de halála még így is váratlanul ért mindenkit. A Sea World közlése szerint nem lehet tudni, hogy mi okozta Szenja halálát. A tetemen boncolást fognak végezni ennek kiderítésére, de annak eredményeire még heteket kell várni.

„Szenját az összetört szíve ölte meg” – jelentette ki a PETA állatvédelmi szervezet elnökhelyettese. Tracy Reiman szerint a jegesmedve a bánatba és a magányba halt bele, miután a Sea World február végén egy pittsburghi állatkertbe szállította át Szenja egyetlen társát, a szintén 21 éves Snowflake-et, akivel húsz évet töltött együtt. Snowflake elvitele ellen több mint 45 ezren írtak alá petíciót.

Szenja 1995-ben született a németországi Wuppertal állatkertben, és 1997-ben került a San Diegó-i Sea Worldbe, amikor ott megnyílt a sarkvidéki kiállatás. A jegesmedvék általában 15-18 évig élnek a vadonban, de vannak példányok, akik akár 20-30 évet is élhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik