Élet-Stílus

Fia gyerekkocsijában rejtőző kígyó mart meg egy férfit Londonban

Családi piknikre ment a gyermekeivel a London nyugati részén fekvő Hounslow Heath egyik parkjába április elsején a 27 éves Josh Rose. A férfi észrevette, hogy kisebb, kétéves fia babakocsijának aljába bemászik egy közel egyméteres vipera. A kígyófajta Nagy Britannia több részén is honos, de ritkán téved emberek lakta területekre.

Mivel a saját két gyerekén kívül a nővére és a sógora gyerekei is társasággal voltak, Josh nem sokat habozott, megpróbálta a nyakon csípni a kígyót. A hüllő azonban gyorsabb volt, megmarta a férfi jobb mutatóujját.

Josh pillanatokon belül összeesett. A férfi anafilaxiás sokkot kapott, a szája habzani kezdett. Azonnal mentőt hívtak hozzá egy járókelő pedig felkapott egy ágat, és azzal hajította messzire a viperát. Josh azt mondja, mindent hallott és érzékelt abból, ami körülötte történt, de egyetlen porcikáját sem bírta mozdítani.

„Teljesen lebénultam, éreztem, ahogy megalvad a vérem, egy hangot sem bírtam kinyögni, csak a hab jött számból. Pontosan tudtam, hogy mi történik körülöttem, azt is, hogy megmart a kígyó, és óriási bajban vagyok.”

A kiérkező mentők egy órán küzdöttek a helyszínen Josh életéért. A vérét hígították, és folyamatosan adrenalint adtak neki, mert vészesen lelassult a szívverése. Miután a kórházba szállították, Josh megkapta az ellenmérget, és az intenzív osztályra került. A családja biztos benne, hogy a férfi belehal a kígyómarásba, de 24 óra múlva már haza is engedték.

„Úgy éreztem magam, mint akin átment egy kamion, de végtére is örülök, hogy mindez velem, és nem a fiaimmal, vagy a nővérem gyerekeivel történt.”

(via The Sun)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik