Élet-Stílus

Senki sem érti, hogy lehet járni ebben a cipőben

Nagyot akart gurítani őszi kollekciójának bemutatásakor a Saint Laurent, de a várt hatás nemhogy elmaradt, de még kritizálják is az innovatív cipőjüket. Nem is akárkik: fizikusok, írja a Vogue.

Anthony Vaccarello második kollekcióját készítette el a Saint Laurent-nek, a töménytelen mennyiségű glitter mellett viszont még valamire felfigyeltek a divatportálok:

egy sarok nélküli cipőre.

A Vogue felidézi, hogy az idei februári divatheteken több márka, például a Marc Jacobs és az Iris van Herpen is olyan lábbeliket küldött a kifutóra, amik közül biztosan lesz néhány IT, azaz kötelezően beszerzendő, a Saint Laurent erőlködése viszont nem biztos, hogy eléri ezt a célt. A biztos járást egy, a földdel vízszintes fekete rész biztosította, sokakban azonban felmerült a kérdés, hogy valóban megóv-e a botlástól, és egyáltalán kényelmes-e a koncepció. A magazin újságíróját nem hagyta nyugodni a kérdés, emiatt a Columbia Egyetem fizikaprofesszorához, Michael Tutshoz fordult.

A láb az alsó lábszárra fejt ki erőt, ami aztán a lapos sarkakra, ami végül a talp két végén a talajra. Ez ebben a cipő esetében sincs másképp

– válaszolt a megkeresésre Tuts, aki hozzátette, egy dologra azért figyelni kell:

Az alsó vízszintes résznek túl kell nyúlnia azon a ponton, amire a testsúly nagy része összpontosul – ha túl rövid, akkor ugyanis hátraborulhatunk benne. És hogy lehet-e járni ebben a cipőben? Ha néhány métert is, de mindenképpen, ugyanis Aviv Schneider modell is bizonyított benne a kifutón. Egyébként  erről a lábbeliről van szó:

Fejlécképünk az Europress-től van, és a Saint Laurent bemutatóján készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik