Élet-Stílus

Eszedbe ne jusson az orrlyukadat gyantáztatni!

Fájdalmas trend a szépségápolásban: az orrszőrgyantázás. Sepi Balini, a népszerű sminkmester, és szépség-bolgger tett fel néhány napja egy videót az Instagramra, amint épp ezt a beavatkozást végzik el rajta. Nézni is fájdalmas.

„Meg kell tenni, amit meg kell tenni” – írja Sepi, és ő maga is kifejti, hogy csak az elől lévő szálakat szabad kiszedetni, hiszen orrszőrre az embernek szüksége van, de vajon mennyiben van igaza?

A brit Metro megkérdezett erről egy orvost. Carl Philpott elmondta, hogy orrlyukakban növő szőr segít megőrizni az egészséget azzal, hogy kiszűri a levegőben terjedő koszt, miközben lélegzünk. A gyantázásával a saját védelmi rendszerünket gyengítjük.

De ez még nem minden: a durva beavatkozással könnyen megsebezhető az orron belüli vékony, finom bőr, vagy felsérthető az orr nyálkahártyája. Ez pedig ismét csak súlyos fertőzésekhez vezethet. Teljesen alaptalan azonban az az interneten terjedő pletyka, hogy ha valaki rosszul húz ki egy szőrszálat az orrából, akkor súlyos agyvérzést kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik