Élet-Stílus

Nem ismerte fel várandós feleségét a nászúton a férj

Ma is nehezen beszél arról a reggelről a most 34 éves Emma Cotillard, amikor a férje üvöltözve ébresztette őt a nászútjukon, 2015 nyarán. Az akkor nem egészen 30 éves Justin ordítva kérdezgette a közös gyermeküket váró nőtől, hogy ki ő, mit keresett mellette az ágyban, és követelte, hogy azonnal menjen ki a szobából.

A halálra rémült Emma nagy nehezen megnyugtatta a férfit, és azonnal hazavitte őt az Anglia és Franciaország között fekvő Jersey szigetére. A kórházban végzett MRI vizsgálat kiderítette, hogy a szuperfitt amatőr bokszoló és focista Justinnak súlyos agydaganata van. Az egyik legagresszívebb tumorfajta, glioblasztóma támadta meg.

Az orvosok nem sok jóval kecsegtették a hét hónapban járó Emmát. Azt mondták neki, ha sikerül megoperálniuk a férjét, és a sugárkezelésre, illetve a kemoterápiára is jól reagál, talán még két évig élhet. Az operáció rendben ment, ám a férje állapota okozta stressz miatt Emma a kelleténél öt héttel korábban szülte meg kislányukat, Miát, 2015. augusztus 17-én.

Justin közben alig volt otthon, mert Southamptonban kezelték, így csak a hétvégékre mehetett haza. A férfi épp egy repülőn ülve, az első sugárterápiás kezelésére tartott, amikor Mia megszületett. Emma a terhessége miatt preeklampsziás lett, ezért kislánya életének első napjait elkábítva töltötte a kórházi ágyon, miközben a férjét több száz kilométerre agydaganattal kezelték.

Néhány héttel később azonban úgy tűnt, lassan egyenesbe jön a család élete. Justin jobban volt, és az utolsó kezelésére már a felesége és a kislánya is elkísérhették. De amikor októberében kontrollvizsgálatra mentek, azt közölték a házaspárral, hogy a tumor nem csak visszatért, de sokkal súlyosabb, mint volt. Az orvosok azt mondták a teljesen összetört asszonynak, hogy vigye haza meghalni a férjét, akinek talán két hete lehet hátra.

Emma, Justin és Mia

Justin egész életében nagy küzdő volt, így még megérte a harmincadik születésnapját, és a karácsonyt is a családjával töltötte. Aztán ahogy az állapota rosszabbodott, Emma már képtelen volt egyszerre ellátni a kislányát és a haldokló férjét. Justint befektették egy hospice házba. A férfi végül elveszítette az eszméletét, és a nővérek szóltak Emmának, hogy eljött az idő.

A férfi azonban valamilyen érthetetlen okból, öntudatlanul is ragaszkodott az élethez. Emmának aztán eszébe jutott, hogy Justin egy ideje már nem láthatta Miát, mert a kislány bárányhimlős lett, és a fertőző betegséggel nem engedték be a hospice házba. Justin kedvéért aztán mégis kivételt tettek a nővérek.

Emma azt mondja, ledőlt a férje mellé az ágyra, átölelte és megmondta neki, hogy Miát is mindjárt behozzák hozzá. Justin ebből megértette, hogy a kislányával minden rendben lesz, és akkor megadta magát. A felesége karjaiban halt meg, 2016 májusában.

Emma azért hozta nyilvánosságra a családja történetét, hogy felhívja az emberek figyelmét az agydaganat veszélyeire.

A fiatal özvegy azt mondja, csak amikor a temetés után kezdett azon gondolkodni, hogy a férje betegségének bizony voltak előjelei. Többször előfordult, hogy Justin céltalanul sétált körbe, a beszéde pedig néha lelassult és akadozott, de akkor ezt az esküvő előtti stressznek tudták be. Emma szerint, utólag visszagondolva, teljesen világos, hogy Justin nem volt jól az esküvőn, és ezt mindenkinek világosan kellett látnia. Azt mondja, az összes fotón látszik, hogy a férje arcának jobb oldala ernyedt.

Emma a férje halála óta önkénteskedik, és adományokat gyűjt a rákkutatásra. Hamarosan pedig szeretné megalapítani Jersey szigetének első özvegyeket segítő csoportját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik