Élet-Stílus

Legális eladni a szüzességet a neten

Sereg Tímea
Sereg Tímea

szexuálterapeuta. 2017. 04. 02. 20:00

A hazai jogszabályok lehetővé teszik, hogy bárki eladja a szüzességét az interneten, nem azért, mert megengedőek lennének a szabályok, hanem mert nem tér ki egyik sem a szüzesség és az internet kapcsolatára. Márpedig 2017-ben elképzelhető, hogy a jognak is alkalmazkodnia kellene a mostani világhoz - szüzességet eladni a neten nemcsak a darkweben lehet, hanem bármelyik árveréssel foglalkozó oldalon. A kérdés ebből a gondolatmenetből adja magát, tényleg olyan nagy ügy a szüzesség még ma is, vagy ez már ősrégi elképzelés, és nem is kell óvni az első szerelmünknek, aki megérdemli?
Korábban a témában:

A szüzesség egy kényes dolog, a legjobb esetben őrizgetjük valakinek, akivel kölcsönösen szerelmesek vagyunk egymásba, és az óriási érzelmi hullámok közepette, a hónapokon át tartó tiniszex után végre elveszítjük azt. Akár egy Suzuki hátsó ülésén. Manapság évszakonként van egy hír a neten, hogy valamelyik tinilány vagy tinifiú árverésre bocsátja a szüzességét, még az is lehet, hogy jótékony célból, de ez a tényen mit em változtat. Mennyi pénzt is ér meg valójában a szüzességünk elvesztése? Lehet ezt anyagiakban mérni egyáltalán?

Tárgyiasított szex

Az első alkalommal ráadásul nem is megy még a szex, semmi nem úgy megy a szexben, mint a 40-es éveink elején, amikor már van húsz év tapasztalatunk. Ha e tekintetben nézzük a szüzesség kérdését, ódon elképzelés lenne, hogy a szüzességet óvni kellene, és nem lenne szabad elaprózni? Amikor amúgy is olyasmiről van szó, ami még nem is Az a Szex?

Pénzzé tenni a szexuális életet annyit jelent, mint tárgyként kezelni a testet – ez lesz a pénzkereső eszköz. Ez nem újkeletű dolog, és nem az internettel együtt érkezett a világba. Nagy Frigyes porosz uralkodó állítólag szüzességi adót vetett ki, de ez tulajdonképpen nem volt más a gyakorlatban, mint egy adófajta, amit a házasságra készülő lányok után kellett fizetni.

2012-ben egy brazil diáklány 450 000 brit fontért (161 213 136 Ft-ért) adta el a szüzességét egy japán férfinak. (Japánban a szüzességre való licitálás valóban ősi dolog, a gésa kultúrában a szűz gésákért egymásra licitálva kellett küzdeni.) Visszatérve a diáklányra: elvileg ezzel megalapozta az egész életét, de milyen áron, gondolnánk, holott a tény az, hogy ez a neten elárverezett szüzesség elvesztése végül nem teljesült.

Még mindig értékes

A Wikipédián valaki külön oldalt szentelt a jelenségnek, a felsorolásból egyértelműen látszik, hogy

a felkínált szüzességek nagyját végül nem szakították le maguknak a pénzes jelentkezők.

2004-től kezdődik a sor, az internet elterjedésének időszakával, és csak 2014-ig tart ugyan, de a Google keresőbe beírva a megfelelő kulcsszavakat, látható, hogy mind a mai napig divat elárverezni azt. Az árverésre bocsátott szüzességek közül kevés teljesült – vagy ha igen, nem kapott publicitást, és titokban tartották a megvalósulást.

Bármelyik verzió is történt, akár az, hogy végül a 18 éves lányok meggondolták magukat, akár az, hogy nem került a lapokba az esemény, mindkettő egy tényre világít rá: a szüzesség még mindig nagyon értékes. Úgy is, hogy tele a net pornóval, és bárki azonnal pénzt csinálhat a testéből egy webkamera segítségével. A Vice 2012-ben az utca emberét kérdezte meg arról, mennyiért lennének hajlandóak eladni a szüzességüket, a válaszok kivétel nélkül azt erősítették meg, hogy nem adnák semmi pénzért, maximum akkor, ha nagyon vonzó lenne az illető, aki felkínálja a pénzt.

A szüzesség tehát 2017-ben is megfizethetetlen, értékessé az teszi, hogy sosem kapjuk vissza. Akkor sem, ha elvileg a plasztikai sebészek meg tudják oldani – ők sem az eredetit teszik vissza, hanem toldozzák, foltozzák, de csak annyira, hogy legyen mit átszakítani, és az egy kis vérzéssel járjon.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Harry Potter author J.K Rowling attends the world premiere of Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 in central London on July 7, 2011.  Thousands of Harry Potter fanatics screamed for the stars of the epic movie series as they hit the London red carpet for the final film's world premiere.
AFP PHOTO / CARL COURT / AFP PHOTO / CARL COURT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.