Élet-Stílus

Kiderült, hogy mi a magyarok szexuális mozgatórugója

„Drágám, ma ne, fáj a fejem! Felébrednek a gyerekek!

– két gyakori indok, ami miatt az intim közeledést elhárítja valamelyik fél. Ezeket már jól ismerjük, de vajon mi van a másik oldalon, azaz miért fekszünk le valakivel?

Nemzetközi kutatások szerint több mint 200 féle oka lehet annak, hogy két ember ágyba bújjon, ezekből 10-20 leggyakoribb motivációt említenek rendszerint a felmérések.

A legnagyobb hazai szexpartner kereső oldal, a Szexrandi.hu több mint 3000 internetező bevonásával készült kutatásából kiderült, hogy a magyarok milyen motivációk alapján bújnak ágyba partnerükkel.

A három legfőbb mozgatórugó:

  • az élvezet,
  • a szexuális kíváncsiság,
  • és a partner újdonságának varázsa.

Öt szó, ami tönkreteszi a szexet

A sorrend megegyezik a férfiak és nők esetében, az viszont elgondolkodtató adat, hogy a nők 23 százaléka soha nem feküdt még le azért mással, hogy élvezze az együttlétet. A férfiaknál 13 százalék az arány.

Minden második válaszadó bújt már ágyba kifejezetten azért a párjával, hogy szerelmét kifejezze irányába. Érdekesség, hogy a férfiaknál és a fővárosiaknál ez gyakrabban fordul elő, mint a nők, vagy a vidéken élők életében. A férfiaknál ugyanígy gyakoribb motiváló ok az is, hogy érezzék, a másik szerelmes beléjük.

A nők számára az önbizalom növelése és a gyengédség megélése fontosabb tényező, ha ágyba bújnak valakivel. A gyengébbik nem számára kevésbé fontos a partner újdonságának varázsa vagy a nemi vágy csökkentése, amik inkább a fiatalokra és a férfiakra jellemző motivációs tényezők.

Sokat hallhatunk az úgynevezett „bosszúszexről”, vagy kifejezetten olyan szexuális viszonyról, aminek egyetlen célja, hogy valakit féltékennyé tegyen. Nos, mindkettő csupán 2-3 százalékban fordult elő a kutatásában résztvevők eddigi szexuális kapcsolatai között.

A válaszadók 12 százaléka számolt be arról, hogy kifejezetten utódnemzési céllal bújt már ágyba választottjával és csupán 5 százaléka árulta el, hogy előfordult már, hogy kötelességből feküdt le a párjával. Ez utóbbi indok leginkább a 30-40 év közöttieknél gyakoribb.

Minden ötödik válaszadó számolt be arról, hogy feküdt már le azért valakivel, hogy depresszióját vagy a felgyülemlett stresszt csökkentse ezáltal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik