Élet-Stílus

Megtalálták Jávor Pál igazi szülőházát

Jávor Pál (Array)
Jávor Pál (Array)
Eddig tévesen azonosították az épületet.

Jávor Pál nem abban a házban született, ahol eddig hitték, de megtalálták a valódi szülőházat is – számolt be az Aradi Hírek.

A portál cikke szerint az Aradra látogató magyarországi turistáknak gyakran megmutatták a Grigore Ureche (korábban Kis-Molnár) utca 11. szám alatti házat, amiről eddig úgy tudták, hogy Jávor Pál szülőháza. Bognár Levente alpolgármester azonban rájött, hogy eddig tévesen azonosították az ingatlant, ahol valószínűleg csak azután lakott a gyermek Jávor Pál, hogy szülei összeházasodtak.

A valódi szülőház a Grigore Alexandrescu (egykori Alsó-Molnár) utcában áll, a cím Jávor Pál születési anyakönyvi kivonatában szerepel, amit az alpolgármester kikért a levéltárból.

Bognár szerint jó, hogy időben fény derült a tévedésre, mert arra készülnek, hogy emléktáblával jelölik a színészóriás szülőházát. Hozzátette: annak a háznak a tulajdonosai, amit eddig Jávor szülőházának hittek, ódzkodtak az emléktábla elhelyezésétől, a tényleges szülőház lakói viszont nyitottak erre.

Az aradi alpolgármester elmondta: a színész emlékét Szombathellyel közösen ápolnák, ahol Jávor Pál tanulmányait folytatta. Jávor-napok szervezését is tervezik. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik