Élet-Stílus

Megmentette egy 3 éves kislány életét egy megkínzott menhelyi kutya

Vad ugatással kérte új gazdáját, hogy engedje ki a házból, majd odavezette az amerikai férfit egy árokban meztelenül didergő kislányhoz.

Hősként ünnepelnek az Egyesült Államokban egy menhelyről örökbe fogadott kutyát, miután megmentette egy hároméves kislány életét.

A Peanut névre hallgató keverék ebet egy éve vette magához egy család a michigani Escabana városában. A kutya azután került egy helyi menhelyre, hogy korábbi gazdája – akit később állatkínzásért ítéltek el – rendkívül mostohán bánt vele. Amikor a Delta menhely befogadta, két lába és több bordája is el volt törve, gyomrában pedig szőnyegdarabok találtak.

Egy évvel később viszont már ő volt az, aki megmentett egy életet. Az őt befogadó házaspár a Deltának küldött levélben leírta: előző hét pénteken, nagyjából délelőtt 11 órakor Peanut „őrültként kezdett el viselkedni a házban”. A kutya vadul ugatva kezdett el rohangálni fel-alá a házban, jelezve, hogy engedjék ki, amit az egyedül otthonlévő férj meg is tett.

Az eb ekkor azonnal teljes sebességgel rohanni kezdett a házuk mögött lévő mező felé, egy árokhoz vezetve az őt követő férfit, aki legnagyobb meglepetésére egy didergő, teljesen meztelen hároméves kislányt talált az árokban. A férfi gyorsan bebugyolálta a gyerek a pólójába, majd felkapta és magával vitte a házába, hogy felmelegítse, és azonnal jelentette az esetet a 911-es segélyhívón.

Az eset idején a környéken fagypont körül volt a hőmérséklet. Amikor a mentők és a rendőrök kiérkeztek, a kislány csak annyit tudott mondani, hogy „kutyus”. A gyereket kórházba szállították, és a hatóságok közlése szerint jó állapotban van.

A helyi rendőrség megerősítette a Delta menhely Facebook-oldalán közzétett történet valódiságát. Közlésük szerint a rendőröknek házról-házra járva sikerült megtalálniuk a kislány szüleit egy közeli házban, ahol „veszélyes és egészségtelen életkörülmények” voltak. Az árokban talált kislányt, és egy másik gyermeket a gyermekvédelmi szolgálatnál helyezték el, a szülők ellen pedig nyomozást indítottak.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: ha valaki kutyát szeretne maga mellé, ne vásároljon, hanem menjen el szépen egy menhelyre vagy „Az Illatosra”, és nézzen ki magának egyet. Hihetetlenül hálás lesz. Mint az az öt kutyus, akik azzal köszönték meg, hogy befogadták őket, hogy megmentették gazdijuk életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik