Élet-Stílus

Teljesen megváltozott a hajvágással világhírűvé vált hajléktalan élete

Néhány napja bejárta világot egy spanyol férfi története, aki hosszú ideig élt hajléktalanként Palma De Mallorca utcáin, mígnem a La Salvajeria nevű borbélyüzlet munkatársai úgy döntöttek, hogy emberi külsőt varázsolnak az elhanyagolt Antoniónak.

Salva García, a borbélyüzlet tulajdonosa évek óta győzködte az utcán élő, 57 éves férfit, hogy vállalja be az átalakulást. Jose Antonio, az egykori villanyszerelő, végül másfél éve mondott igent. A híressé vált videó rendezője, Santi Oliva azt mondja, az azóta eltelt 18 hónapban csak referenciaként mutatták meg kisfilmet, olyan cégeknek, akiktől megrendelést reméltek. Az elsők között volt egy kis magánvállalat, amelyik állandó szállást biztosított Antoniónak.

Aztán a helyi önkormányzat megújította a férfi papírjait, és még abban is segítettek, hogy Antonio megműtethesse a szemeit, amikkel már alig látott. Oliváék úgy érezték, most jött el az ideje a következő nagy lépésnek, hogy munkát találjanak Antoniónak, ezért osztották meg nyilvánosan az átalakulásáról készült felvételt.

A férfi azt mondja, három évtizednyi balszerencse után reméli, hogy sorsa jobbra fordulása még kitart annyi ideig, amíg talál egy tisztességes állást.

„Ez nem csak arról szól, hogy megváltozott a külsőm. Az egész életem megváltozott. Az új külsőm segített abban, hogy teljesen átalakuljon az, ahogy legbelül érzem magam. Ennek rengeteg pozitív hatása van. Korábban elképzelhetetlen volt, hogy szállást találjak. Mindenhonnan elküldtek volna. Most saját szobám van egy házban, amiért csak 180 eurót (kb. 55 ezer forint) kell fizetnem az árammal együtt. Korábban egy elhagyatott házban éltem, ahol nem volt víz és főzni sem tudtam. Most bármikor lezuhanyozhatok, ha kedvem tartja.”

Antonio azt mondja, soha nem voltak alkohol-, vagy drogproblémái. A depresszió juttatta utcára, amiben olyan mélyre süllyedt, hogy végül már semmi sem érdekelte.

„Olyan voltam mint egy növény, egyáltalán nem érdekelt, hogy mit eszem, vagy hogy nézek ki”.

A volt hajléktalan szerint, mindez azonban már a múlté. Tele van önbizalommal, és alig várja, hogy egy munkahelyen is bizonyíthasson.

(via Daily Mail)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik