Élet-Stílus

Intim fotók szivárogtak ki Emma Watsonról és Amanda Seyfriedről

A 2014-es Fappeningnek becézett, meztelenceleb-fotószivárgási botrány után újabb kínos képek kerültek ki az internet népe elé. Ezúttal az Amerikában két nap múlva debütáló A szépség és Szörnyeteg sztárja, Emma Watson és a jelenleg éppen kisbabáját váró Amanda Seyfried az áldozatok.

Emma Watson eddig nem reagált a képek kiszivárgására. 

Érdekes irónia, hogy a színésznő épp nemrég tűnt fel a  Vanity Fair magazinban, ahol mutatott némi bőrt a dekoltázsából. Bizonyos feminista hangok meg is szólták ezért, de Watson megvédte magát, mondván: “A feminizmus a nők választási jogáról, a felszabadulásról és a döntések szabadságáról szól. Nem pedig valami olyasmi, amivel más nők felett pálcát lehet törni.”

A három évvel ezelőtti hasonló, de jóval nagyobb méretű botrány javarészt szintén amerikai celebeket, színésznőket és énekesnőket érintett. A nyilvánosságra került fotók és néhány videó többségén egyértelműen fel lehetett ismerni olyan hírességeket, mint Jennifer Lawrence, Kristen Dunst, Avril Lavigne, és még néhány tucat hasonló kaliberű sztár.

A képeket a kétes hírű 4chan és Reddit oldalak kapták fel legelőször, és bár sokan próbálták megállítani a terjedésüket, a 2014-es közösségi háló már túl gyorsnak bizonyult a szétszóródás megállításához. A “The Fappening” nevet az internet népe ráakasztotta a történtekre,  amely a fap (önkielégítést jelző hangutánzó szleng) és a happening (esemény) szavak összemosásából született.

A történtekért később a 36 éves, Pennsylvania állambeli Ryan Collinst tették felelőssé, akit aztán el is ítéltek. A férfi adathalász módszerekkel szerzett hozzáférést mások iCloud adattárához, valamint Gmail fiókjához, ezekből nyerte ki aztán az intim fotókat, és néhány esetben videókat.

(Via)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik