Élet-Stílus

Sírva gyászolta halálra gázolt anyját egy kismajom – videó

Az Indiában készült szívszorító felvétel végigjárta az indiai televíziókat, és nemzetközi sajtót.

„Egy szerettünk elvesztése nem csak az embereknek fájdalmas. Az állatok is gyászolnak. Láttuk, ahogy a kis majom édesanyja teteme felett sír.” Így emlékezett vissza egy szemtanú az India déli részén található Kerala tartományban lejátszódott jelenetre, amiről olyan szívszorító felvételek készültek, hogy az esetről egymás után számoltak be hosszú tudósításokban a helyi televíziók híradói.

A beszámolók szerint az alig pár napos kismajom és anyja egy országúton szaladt át Elanthoor településnél, amikor egy autó elgázolta a nőstény majmot. „A majom azonnal meghalt. Kicsinye előtt volt, és nem lett semmi baja” – mondta el egy szemtanú a News9 televíziónak.

A kismajom ezután visszaszaladt anyjához, megpróbálta felébreszteni és ölelgetni kezdte, majd rájött, hogy meghalt, és sírni kezdett – írta a Times of India. A helyiek közben kövekkel kerítették körbe a tetemet és a gyászoló kismajmot, hogy eltereljék a forgalmat, majd gyászszertartásként virágokat és füstölőket helyeztek a halott állat mellé.

A News9 beszámolója szerint a helyiek eleinte nem tudták elválasztani a kismajmot halott anyjától. „Senkinek sem hagyta, hogy hozzáérjen” – mondta el egy szemtanú. Később egy idősebb majom sietett a kicsi segítségére.

Az anyamajmot végül a helyiek a kiérkező rendőrök és vadőrök segítségével temették el. A Times of India beszámolója szerint a kismajom a temetést közeli fáról nézte végig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik