Élet-Stílus

Milyen gyakran kell kimosni egy melltartót?

A melltartók mosása kardinális és meglehetősen bonyolult kérdés. Mivel ruha alatt vannak, kívülről viszonylag ritkán koszolódnak, ha nem túl izzasztóak a körülmények (elhalt hámsejtek ide, vagy oda), akkor belülről sem nagyon.

Viszont elég drágák tudnak lenni, és minden mosás egy-egy újabb szög a ruhák koporsójába. A kérdést tovább bonyolítja, hogy nem feltétlenül hordjuk ugyanazt a melltartót minden nap, hanem többet váltogatunk. Nem egyszerű megtalálni az összhangot a személyes higiénia, és melltartó épségének minél további megőrzése között.

Milyen gyakran kell kimosni egy melltartót? 1

A 24hu szerkesztőségében végzett gyors közvélemény-kutatás a következő eredményt hozta. Vannak egyrészt a tisztaságmániás nők, akik minden alkalommal kimossák a melltartójukat, teljesen mindegy, hogy egy egész napig, vagy csak néhány órán át volt rajtuk. A másik végletet azok a kolleginák jelentik, akik több melltartót váltogatva, havonta egyszer, vagyis átlagosan nyolc-tíznapnyi viselés után jutnak el a mosásig. Azonban még ők is a higiénia megszállottjainak tűnnek, a nagymenő New York-i újságírónőkhöz képest.

A New York Daily News témába vágó cikkét jegyző Constance Gibbs például azt írja, még nem mosta ki a melltartót, amit négy hónapja vett. Főnöknője, a lap életmód-rovatának szerkesztője pedig már egy éve nem mosta ki a melltartóját. Ez annak ellenére is brutálisan hangzik, hogy nem tudjuk róluk, hány darab közül válogatnak reggelente, és milyen gyakran váltogatják őket.

Mindenesetre, a szakértő szerint a budapesti nők járnak közelebb a helyes úthoz. Rania Abu-Eid, a Wictoria’s Secret volt tervezője azt mondja, három-négy viselés után azért illik kimosni a melltartókat. A legjobb kézzel mosni őket, és messzire elkerülni velük a centrifugát és a szárítógépet. Ha feltétlenül gépben mossuk őket, használjunk mosózsákot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik