Élet-Stílus

Elhangzott az oltásellenesek leghajmeresztőbb érve

Egyre komolyabb problémákat okoznak azok, akik elutasítják a súlyos, fertőző betegségek elenni védőoltásokat. Nem kell messzire menni, hogy ezt észrevegyük: a Romániában ezreket megbetegítő, és legalább 16 ember haláláért felelős kanyarójárvány lassan átgyűrűzik Magyarországra is.

Nem csoda, hogy a törvényhozók a világon mindenütt igyekeznek egyre szigorúbb szabályozással rávenni a szülőket a gyermekeik beoltatására. Egy minnesotai körzetben a például nem engedik iskolába járni azokat a diákokat, akiknek nincsenek rendben az oltási papírjaik.

A helyi hatóságok egy állami jogszabályra hivatkoznak, amelyik előírja a kanyaró, a mumpsz, és a bárányhimlő elleni oltást. A múlt héten több mint 200 olyan diákot tiltottak ki az iskolákból, akiknek szülei vallási, vagy egészségügyi okokból visszautasították a védőoltásokat.

Kayla Dee, egy rochesteri, oltásellenes anya így kommentálta a helyzetet:

Kayla Dee

„A hitem szerint, ha elkapsz valamit, az az életed tervének része. Minek oltás, hogy megvédjen ettől? Igen, ha elkapod ezeket a betegséget, az szívás, de ha túléled őket, az nagyszerű. Ha nem, akkor ez volt sorsod. Egészségügyi szempontból sem hiszek az oltásokban, mert ki tudja, mi van igazából a vakcinákban.”

Igen, az anya azt mondja, azért veszélyezteti a gyermekei életét, mert úgyis meghalnának, ha az van megírva a sorsukban. Dee egyébként maga fogja tanítani otthon a gyermekeit, és harcolni fog az állami törvény ellen.

(via KVRR)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik