Élet-Stílus

Egy német nőnek köszönhetjük, hogy ma nem kell keserű kávét innunk

Egy német háziasszony, Melitta Bentz már a sokadik reggel fanyalodott el a keserű reggeli kávéja fölött, mikor eszébe jutott, hogy mi lenne, ha nem a szokásos módon főzné és szürné át a szemeket. Melitta rájött, hogy a kávé hihetetlenül keserű ízét a túlpörkölt kávészemek okozzák, így kitalálta, hogy az iskolás fia füzetének egyik lapjával fogja átszűrni a reggeli feketét. Melitta egy sárgaréz poharat használt, amit kibélelt a már említett papírlappal, amelyet aztán a körmeivel lyukaszotott ki.

Az eredmény magáért beszélt.

A finoman lefőzött kávénak rövid idő alatt akkora sikere lett, hogy Melitta 1908-ban szabadalmaztatta a “papír kávéfiltert” és a férjével belevágtak egy közös vállalkozásba, a Melitta Benz Company-ba. A német háziasszonyból hamar sikeres üzletasszony vált, aki temérdek díjat sepert be a találmányáért.

Legközelebb, ha reggel kortyolod a pont eléggé keserű kávédat, akkor jusson eszedbe, hogy mindezt egy német háziasszonynak köszönheted, aki úgy döntött, hogy nem fog többé fancsali arccal kávét inni.

Popsugar

Ajánlott videó

Olvasói sztorik