Élet-Stílus

Arra tért magához a kómából a kismama, hogy meghalt újszülött gyermeke

Újszülött (Array)
Újszülött (Array)
Három hét után tért magához, és már ébredéskor tudta, hogy kisfia nem él. A brit nő most abban próbál segíteni, hogy mással ez ne történhessen meg.

A 34 éves Kerry Tellwright, és vőlegénye, Craig Hill örömmámorban úszott, amikor megtudták, hogy gyereket várnak. A brit pár ugyanis nyolc éven át próbálkozott, ami alatt volt két sikertelen mesterséges megtermékenyítésük és egy vetélésük is. Amit nem tudtak, hogy a nő egy ritka betegségtől szenved, ami miatt végül kisbabája halva született.

„Az utolsó emlékem, hogy beülök az autóba Craiggel”, útban a kórházba – mondta el az esetről hétfőn beszámoló brit sajtónak Tellwright, aki ezután egy kórházi ágyban ébredt. Ekkor tudta meg, hogy kisfia, Archie három héttel korábban halva született.

A pár azután indult be a kórházba tavaly június 17-én, hogy a nő tíz napja érzett vállfájása nem múlt el, és kezdte egyre rosszabbul érezni magát. „Tudtam, hogy valami nem stimmel” – mondta el Tellwright, akit végül mentőautóval vittek kórházba. Vőlegénye ugyanis a nő elájulása miatt kénytelen volt útközben félreállni, és segítséget kérni.

A kórházba érkezés után a nőt azonnal a műtőbe vitték, hogy császármetszést hajtsanak végre rajta. A beavatkozás közben kiderült, hogy lépe és mája megrepedt, és belső vérzései voltak. Ezután hét napra mesterséges kómába helyezték, majd két hetet eszméletlen állapotban töltött az intenzív osztályon, mire felébredt.

„Amint észleltem, hogy Archie nincsen velem, tudtam, hogy meghalt” – mondta el a nő. „Azt gondoltam, szülni megyek a kórházba, így szívszorító volt erre ébredni” – tette hozzá. Tellwrightnak azonban megadatott, hogy kézbe vegye gyermekét. Az orvosok ugyanis egy speciális, hűtött ágyba fektették a gyermeket, hogy anyja karjaiba tudja venni, amikor magához tér.

Az erről a pillanatról készített fényképeket most nyilvánosságra elé tárta, hogy felhívja a figyelmet a gyermeke halálát okozó a ritka betegségre, a HELLP-szindrómára, aminek legsúlyosabb szövődménye a máj megrepedése. Tellwright elmondta, ő soha nem hallott erről a betegségről, és amikor ismerőseinél, barátinál és más terhes nőknél rákérdezett, kiderült, hogy egyikük sem hallott még róla.

„Ha ismertem volna, talán jobban odafigyelek a vállfájdalomra”, ami a szindróma egyik tünete volt – mondta el a nő. Majd hozzátette: „Ha csak egy kisbabát meg tudok menteni, vagy elérem, hogy csak egy anyának nem kell átmennie azon, amin nekem, már megérte.”

Az anyukáról és kisbabájáról készült felvételeket ide kattintva tudja megnézni. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik