Élet-Stílus

Rákattant a világ egy magyar sörfőzde és egy állatmenhely közös projektjére

Hét gazdira váró kutya, hét különböző személyiség. Ami közös bennük – már azon túl, hogy a Noé Állatotthon vendégszeretetét élvezik – az, hogy mindnyájuknak van egy-egy rekesz söre. Nem is akármilyen, hanem az egyéniségük passzoló, különleges kézműves sörökről van szó, a budapesti Mas Scientist főzde boszorkánykonyhájáról.

Itt van például a laza és bozontos Kis Jani, aki: „szemtelenül jóképű, és szertelen. Az irodai munka nem neki való, és ezt nem is szégyelli. A napjainak a jelentős részét a parton tölti, ahol a haverokkal söröznek és szörföznek.” Egy rekesz krémes és könnyű Monkey Temple nevű sör birtokosa.

Vagy itt van például az orientalista Radisson, akinek az igen komoly és tartalmas, robosztus, CP-550 nevű feketéből van egy rekesszel, és így tovább. A jó hír: a hét közül egy sem irigy kutya, mindannyian szívesen megosztják a sörüket azzal, aki örökbe fogadja őket.

A Mad Scientist munkatársainak jutott eszébe, hogy valahogyan segíteni szeretnének, a téli hidegben túlzsúfolttá vált állatmenhelyeken. Az egyik gondolat követte a másikat, amikből megszületett a hozzájuk illő sört a kutyákhoz projekt ötlete.

A Facebookos kampány annyira menő lett, hogy lelkendezve írt cikket róla az amerikai People, a kanadai Global News, és beszámolt a német ZDF híradójába is.

Van ám még jó hírünk! Utolsó információink szerint eddig két sörtulajdonos kutyus talált gazdira, vagyis öten várják még a sörbarát gazdijelöltek jelentkezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik