Élet-Stílus

Kést szúrt magába, hogy ne kelljen munkába mennie

A japán férfi úgy gondolta, ez elég jó indok lesz ahhoz, hogy ne kelljen aznap dolgoznia. Most azonban már letartóztatása miatt aggódhat.

A japán rendőrség letartóztatott egy 54 éves férfit, aki azért szúrta meg saját magát egy késsel egy metróállomás vécéjében, mert nem akart aznap dolgozni menni – jelentette a helyi sajtó. Miura Maszaru ellen azért indítottak eljárást, mert először még azt hazudta a rendőröknek, hogy valaki megtámadta.

A férfi még előző hét szerdán hívta ki a rendőrséget a Kasugai városában található metróállomásra, azt állítva, hogy vizelés közben egy számára teljesen ismeretlen férfi hátulról egy kést szúrt a csípőjébe, majd elmenekült. Miközben arra vártak, hogy a kiérkező mentősök ellássák a 2,5 centiméteres sebet, a rendőrök elkezdték kikérdezni Miurát, és hamar gyanússá vált számukra a férfi története.

Az 54 éves férfi végül megtört, és bevallotta a rendőröknek, hogy saját magát sebesítette meg. Elmondása szerint munkaügyi gondok gyötörték, teljesen ki volt merülve, és azért szúrta meg magát a késsel, amit a metróállomás közelében, egy bokor alatt talált. „Nem akartam dolgozni, így megtettem. Gondoltam, ha megsebesülök, nem kell munkába mennem” – mondta el Miura.

A férfi végül elérte a célját, és aznap nem kellett dolgoznia. Azonban a rendőrség letartóztatta a hatóság munkájának akadályozása miatt. Az esetről szóló hírekben arról nem tettek említést, hogy a férfi hol dolgozott, és arról sem, munkaadója hogyan reagált a hírre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik