Élet-Stílus

Nem prosti és nem pornós, de pénzért szexel, mi az?

A tengerentúlon már tíz éve nagy divat, hazánkban csak pár hónapja jelent meg az első, kizárólag pénzen alapuló kapcsolatokat hirdető oldal, amit rögtön két másik követett. „Szépségükkel és intelligenciájukkal tisztában lévő” fiatal lányok és „elfoglalt, tehetős” férfiak vadásznak itt egymásra, hogy - az ismertető szerint - kölcsönösen boldoggá tegyék egymást, vagy kielégítsék a másik vágyait. Üdvözlet a sugar babyk és sugar daddyk világában!

Életcélja: gazdag férfit fogni

Száz-százötven évvel ezelőtt a házasságok anyagi alapon köttettek, a szülők igyekeztek tehetős férfihoz adni a lányukat. Most ez a párválasztási szokás tért vissza. A hagyományos társkeresőkön azt látni, a rossz gazdasági helyzet miatt a nők számára egyre fontosabb szemponttá vált az egzisztencia. Biztonságra vágynak, ezért van szükségük jómódú férfira.

– vallják az oldal alapítói. Mikor felregisztráltam az oldalra, várakozásaimmal ellentétben fiatal kozmetikustanonc, amatőr színésznő és verseket író fényképész fogadott, csupa hétköznapi arc. Aztán megkaptam az első üzenetet, és rögtön tudtam, jó helyen járok: itt senki sem az, aminek látszik. Ám tennem is kellett érte, hogy felhívást kapjak keringőre.

Adatlapomon negyvenes, vállalkozóként dolgozó, ötven és százmillió forint közti éves jövedelemmel rendelkező férfinak adtam ki magam, azzal a sokatmondó szöveggel, hogy szeretek beszélgetni, megismerni új embereket, s olyanok üzenetét várom, akik bátran megnyílnak nekem. Profilképemnek egy tűzpiros sportkocsit tettem meg, s bár semmilyen személyes információt nem adtam meg az életkoromon, lakhelyemen és vagyonomon kívül, ami szimpátiát kelthetne, két nap leforgása alatt tizenhárman jelöltek be kedvencüknek, majd meg is érkeztek virtuális postaládámba az első levelek. Néhány „szia, ismerkedhetünk?” után például ez:

Szia! Ha aktív vagy, szolgálnám a faszod örömest.

Egy magát biszexuálisnak valló fiútól kaptam a visszautasíthatatlan ajánlatot. A srác azért regisztrált az oldalra, hogy megtudja, milyen egy gazdag ember szolgájának lenni. Nincs konkrét tarifája, mert nem a pénz hajtja, de nem is utasítja vissza a ropogós bankókat.

Valósággal a rajongóm lett egy másik fiú is, akivel három mondatot váltottam, de már sürgette a találkozót. Pedig még arcképet se látott rólam, a kocsik pedig nem hozzák lázba, de nem voltak nagy igényei: ha jól néz ki a sugar daddy, lehet nyolcvan éves is. Igaz, ahhoz tényleg nagyon jól kell kinéznie. Ő korábbi partnereitől csak egészen jelentéktelen dolgokat, kabátot és cipőt kapott, de a pénznek jobban örülne, hogy rendezze a tartozásait.

Mennyire kell mélyen a zsebébe nyúlnia egy sugar daddynek?

Ahány eltartott, annyiféle igény. A legkevesebb összeg egy éjszakáért harmincezer volt, a legtöbb száz. Olyanok is akadtak, akik nem tudtak konkrét számot mondani, és rám bízták, mennyit szánok rájuk, de ki nem nézné el ezt egy alig tizennyolc éves gimnazistának? A jóformán még kamasz lány pár éve döntötte el, sugar babyként keresi meg a műszempillára valót, és már egy gyakornokoskodáson is túl van. Egy huszonkét éves sorstársának szintén ez az életcélja, egy éjszakáért kilencvenet kér, ahogy mondta,

bolond lennék a Tecsóban éhbérért kasszázni,

de azért előrelátóan kozmetikusnak tanul, mert a sugar babységből is ki lehet ám öregedni.

Igaz, akadtak harmincasok, negyvenesek is bőven, ahogy a sugar daddyk közül sem mindenki milliárdos: a férfiak csak előfizetőként tudnak üzenni a nőknek, furcsamód mégis sokan egy emailcímet kértek adatlapjukon, amire írhatnak.

Tiszteli a feleségét, ezért szeretőt keres

Másodízben huszonegy éves, magas, vékony, szőke lányként regisztráltam fel, és hamar meg is talált két nős negyvenes. A férfi felhasználók negyede él házasságban vagy párkapcsolatban, legalábbis ennyien vallották be adatlapjukon. Az oldal alapítói azért támogatják a szeretői kapcsolatokat, mert

így nem a randin derül ki, ha az egyik fél foglalt, felesleges köröket spórolva meg ezzel.

Tiszta szerencse.

Az egyik hódolóm azért kezdett félrekacsingatni, mert a feleségében kialudt a tűz, neki pedig fontos a szex. Másikuk romantikus légyottokra keres szeretőt, mert szeretne szerelmes lenni, érezni, hogy él, persze az együtt töltött éjszakákért fizetne is, és – verseket írna hozzá. S hogy jelezze, milyen komolyan gondolja ezt, egy négysoros irományt biggyesztett üzenete végére:

Kérlek téged, angyal fényed vessed énrám kegyest,
Szeretném, ha szerethetném, hogy végetlen szeresd,
Hogy figyelmemnek csillagait én Terád szórhassam,
És mindennapi szerenádomban ringathassalak!

Sosem gondoltam volna, hogy egy szexpartner-kereső oldalon kapom az első nekem íródott költeményt, ami csak és kizárólag rólam szól, de egy hiányosan kitöltött adatlap sokak fantáziáját indíthatja be. A szerelemre éhes költő amúgy huszonnégy éve él házasságban, de „a szeretet tiszteletté enyhült”, és most, három szeretővel a háta mögött okot keres, amiért elválhat, hogy a felesége is felnézhessen őrá, ne csak fordítva.

Érdekes magyarázatot adott a megcsalásra egy másik férfi is: őt a felesége űzte szeretői kapcsolatba, mert a már ismert forgatókönyv szerint eltűnt a házasságukból a szenvedély, és ő hiába próbálkozott, a neje azzal rázta le: intézze el, ahogy akarja.

Hogy miért éri meg egy férfinek, hogy százezreket költsön alkalmi partnerére, azt egy kivételesen nem házas felhasználó úgy magyarázta, a korábbi kapcsolataiban is ő keresett többet, ezért mindig rá hárult a költségek kifizetése. És ha már a pénzeszsák szerepét osztották rá, miért ne válogathatna a támogatását váró nők közül?

Azokat is be kellett határolnom, akik váltig állították, ők rendes, szerelmet kereső nők, és hol máshol lehetne őszintébb szerelmet találni, mint egy ilyen oldalon. Csupán azért erre a társkeresőre regisztráltak, mert úgy vélték, egy gazdag férfi intelligensebb, mint az átlag.

Egyiküknek azért keltettem fel az érdeklődését, mert adatlapom szerint szeretek ismerkedni, ami egy társkeresőn valóban ritkaságszámba megy, többen pedig vehemensen utasították vissza az ajánlatomat. A merész dekoltázs ne tévesszen meg senkit: az egyik leányzó csak az aktuális szelfidivatot követte, egy másik pedig ingerülten adta tudtomra, hogy nem rakhatja ki az arcát – logikus, hogy helyette a melléről lőtt fotót. Hogy mégis mi a különbség a sugar babyk és egy luxusprostituált között, arra többféle választ is kaptam:

  • Ők csak anyagi biztonságra vágynak, és egy felnőtt férfitól azért elvárható, hogy jól éljen.
  • Kizárólag akkor mennek bele az egészbe, ha kölcsönös a szimpátia.
  • Egy összegben, mintegy ösztöndíjként kapják a pénzt, nem pedig egy-egy alkalom után.

Egy huszonhét éves nő pedig E. L. James-i mélységekben fogalmazta meg, mi is az igazság:

A kurva lefekszik fűvel-fával, mert mindenkié, az igényes és intelligens sugar baby viszont csak egyet akar.

Kaptam viszont ennél összetettebb választ is:

Nincs árlistám, mert nem vagyok ribi. Ha elvarázsoltalak, úgyis mindenedet nekem adod.

Fekete Fanni

Ajánlott videó

Olvasói sztorik