Élet-Stílus

A nagymama imádja fiúunokáját, aki lányként született – videó

Gavin a nagyinak coming-out-olt.

A walesi Gavin Cueto húszéves srác, aki szőke kislányként született,  vagy ahogy mondani szokás, születéskor nőnek osztották be.

11 éves korában már nem bírta tovább, nagyon rosszul érezte magát a bőrében, és ekkor coming out-olt a nagymamájának. Részben azért vele osztotta meg érzéseit, mert benne bízott meg a legjobban, másrészt mert úgy gondolkodott, hogy ha a nagyi megértő lesz, szülei viszont később kitagadják, akkor lesz hova mennie – mondta Gavin a BuzzFeednek.

Egy este odament hozzá, és azt mondta, fiú szeretne lenni. A nagymama azt mondta:

Ki ne szeretne! Mind férfiak szeretnénk lenni, mert könnyebb az életük”.

Aztán rájött, hogy az unoka nem így értette.

Amikor kiderült, hogy a lány szeretne minden értelemben férfi lenni, a nagyi akkor is nagyon megértő volt. Éveken át tartott a folyamat, az unoka hormonkezeléseken esett át, ma már Gavinnek hívják.

Ezt a nevet is a nagymama választotta neki.

Gavin négyoldalas levélben írta meg anyjának, hogy mit érez, és hogy mire készül. Ő is elfogadta gyermeke döntését.

Facebook

A transz fiú YouTube-videókban dokumentálta a változásokat, amelyeken átesett. A legfrissebb filmben a nagymamát kérdezgeti arról, mit gondolt, amikor coming out-olt neki, és mit érzett, amikor megtudta, hogy unokája fiú szeretne lenni.

Zűrös gyerek voltál, úgyhogy tudtuk, hogy valami nincs rendben”

– mondja Elaine, a 83 éves nagymama a videóban. Amikor a srác rákérdez, hiányzik-e neki a korábbi, változás előtti énje, így a nagymama válaszol:

„Nem. Olyannak szeretlek, amilyen vagy. Boldogabb, magabiztosabb vagy.”

Gavin megkérdezi, mit vett észre a változásokból, amiken átesett, mire a nagyi elmondja, hogy sokkal férfiasabb lett, és nagyon helyes srác.

Mindig is nagyon kedves voltál. Nem is kívánhatnék magamnak jobb fiúunokát.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik