Élet-Stílus

Megrázó fotót posztolt az anyuka a rákban szenvedő kisfiáról

„Ilyen az, amikor egy tízévesnek arra válaszolsz éjszaka közepén, hogy ha meghal, a mennybe jut-e”.

Rendkívül erős képet posztolt egy anyuka a Love that matters (Csak a szeretet számít) Facebook-oldalra.

10 éves rákbeteg kisfia, Drake látható a fotón, amint a fürdőszobában áll, pelenkában (ld. alább).

Ez ma reggel volt, miután Drake-et a fürdőszobába vittem. Igen, pelenka van rajta, mert az esetek 75 százalékában képtelen a vizelet- és székletvisszatartásra.”

– írja az anyuka, aki a bejegyzéssel a gyerekrákra, annak nehézségeire kívánta felhívni a figyelmet, és arra, hogy még mindig nem túl jelentősek a betegségek kutatására szánt állami források.

Idézünk a drámai sorokból:

Ilyen az, amikor csont és bőr a gyereked, mert könyörögni kell, hogy egyen meg EGYETLEN zöldbabot vacsorára, vagy, hogy igyon meg egy pohár vizet egy nap. Ilyen az, amikor a fiaddal alszol, mert valami miatt fél egyedül aludni, és az a valami a halál. Ilyen az, amikor egy tízévesnek arra válaszolsz éjszaka közepén, hogy ha meghal, a mennybe jut-e, és ott beszélhet és játszhat-e az apjával.”

Az anya leírja, hogy a kisfiút kerekesszékben kell tolni, mert gyenge mozogni, és annyira erőtlen hogy néha akkor is elalszik, amikor beszélnek hozzá.

„Ilyen az, amikor azt mondja a gyereked: Anya, nem fogom kibírni. Ilyen az, amikor nem szereti, hogy hozzáérjenek, mert még az is fáj neki, és morfinra van szüksége, hogy kibírja a fájdalmakat. Ilyen az, amikor azt mondja, hogy fél, hogy nem éli meg a 11-ik születésnapját.”

A bejegyzéshez rengetegen szóltak hozzá, legtöbben azért, mert szeretnének valahogy segíteni. A poszt hatására létrehoztak egy postafiókot, ahová lehet küldeni játékokat és adományokat Drake-nek.

„Ez itt ő, Drake, Stinky Joe, az életem. Attól a pillanattól kezdve, hogy megtudtam, hogy várandós vagyok, az örökkévalóságig ő az életem értelme. A mosolyom, a szeretetem, a szívverésem. És a könnyeim a szívfájdalmam, az aggodalmam. Ő az életem.”

 

Kiemelt fotó: facebook/jmedinger1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik