Élet-Stílus

Meghalt a 89 éves nő, akinek egy 31 éves srác volt a legjobb barátja

„Nehéz szívvel osztom meg ezt a hírt, hogy ma reggel a világ elveszített egy igazán inspiráló, gyönyörű nőt. Norma békésen pihen az örökkévalóságban, és bár fizikailag nem lesz többé velünk, a lelke továbbra is rengeteg ember szívét tölti be. Norma legfontosabb öröksége talán a története lesz, ami segít a világnak megérteni a szeretet valódi értelmét. Norma tanított meg arra, hogy mind szeretetre születtünk, és mind megérdemeljük, hogy szeressenek minket. Idén Norma mindnyájunkat emlékeztetett arra, hogy mi a Valentin nap értelme. Szeretni valakit nem arról szól, hogy küzdelem nélkül élünk, vagy nem tapasztaljuk meg, mennyire fájdalmas elveszíteni valakit, hanem arról, hogy teljesen, minden félelem nélkül megnyitjuk a szívünket valakinek. Bár nagyon különbözőek vagyunk, minden ember szerethető. A szeretetnek nincsenek korlátai. Nyugodj békében édes hölgyem, Norma.”

It’s with a heavy heart that I share the news that earlier this morning the world lost a truly inspiring, beautiful woman. Norma is now resting peacefully in the eternal and while she may no longer physically be with us, her spirit will continue to fill the hearts of so many people. Perhaps Norma’s lasting legacy is that her story helped the world to see the true meaning of love. Norma reminded me that we all are created to love and all desire to be loved. This year Norma has reminded us what Valentine’s Day is all about. To love another is not about living struggle free or never experiencing hurt or loss, but to fully and deeply open our hearts to one another without fear. Each of us is lovable even with all of our differences. Love has no boundaries. May you rest in peace my sweet sweet lady, Norma. ❤️

Chris Salvatore (@chrissalvatore) által megosztott bejegyzés, 2017. Febr 15., 14:00 PST

Ezekkel a sorokkal búcsúzott legjobb barátjától február 15-én, szerdán a 31 éves Chris Salvatore. Alig két héttel az után, hogy világszerte elterjedt a szomszédjához, a 89 éves Norma Cookhoz fűződő különös barátságának története. Ahogy akkor írtuk, az énekes és színész Chris élete négy évvel ezelőtt abban a pillanatban változott meg, hogy először lépte át Norma lakásának küszöbét. A fiatal férfi akkor költözött a Los Angelesbe, a nő pedig behívta egy pohár pezsgőre az új szomszédját. Mire megitták, a legjobb barátok lettek.

A párosról akkor szerzett tudomást a világ, amikor Chris 2016 végén, az interneten próbált pénzt gyűjteni arra, hogy kifizethesse a leukémiával küzdő Norma orvosi számláit, és egy nővért, aki 24 órában gondoskodik róla. A férfi aztán mégis úgy döntött, hogy inkább maga költözik össze a barátnőjével, hogy állandóan ápolhassa.

Norma szerdán reggel a Chris lakásának nappalijában felállított ágyban halt meg. „Szombat este a nyakam köré fonta a karját, nem tudom hogyan csinálta, annyira gyenge volt már. Magához húzott, megpuszilt, és azt mondta szeret. Tudtam, hogy csak napjai lehetnek hátra. Attól kezdve minden percet vele töltöttem, hogy boldoggá és kényelmessé tegyem az utolsó perceit.”

Chris azt mondja, nagyon furán érzi magát, mert túl békés és nyugodt lett a lakása, mióta Norma nincs ott. Azzal vigasztalja magát, hogy barátnője utolsó kívánságát még teljesíteni tudta.

„Szerette volna még egyszer megünnepelni a Valentin napot. Vettem egy halom édességet, csokit szív alakú dobozban, meg rózsákat, odamentem hozzá, és megkérdeztem, lenne-e a Valentionom.”

Nem sokkal később, hajnali egy órakor Norma elment. „Békés volt, a barátai és nővérek vették körbe. A halál nem könnyű, de mellette voltam, így azt hiszem, nem akarhatta volna, hogy másképp történjen” – mondta Chris, majd elárulta, hogy temetés egyáltalán nem lesz. Legalábbis nem hagyományos értelemben véve.

Norma megígértette vele, hogy nem megemlékezést rendez majd a halála után, hanem egy hatalmas bulit, amelyiken az emberek őt és az életét ünneplik majd.

(via People)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik