Élet-Stílus

Kígyóval küzdött a pók: videón a nem mindennapi jelenet

„Látogatónk volt ma, egy kis kígyó. Szerencsére a házi vöröshátúnk elkapta és megölte helyettünk”írta a Facebookon megosztott videója alá Brenton Maher, az ausztráliai Cobramban működő North Vic Engines autószerelő műhely egyik munkatársa.

A felvételen a kontinens két leghalálosabb mérgű állata, egy vöröshátú pók és egy keleti barnakígyó küzdelme látható. A National Geographic azt írja, elképesztően ritkán történik ilyesmi. A lap szerint póknak hatalmas szerencséje volt, hogy a kis kígyó fennakadt a szinte láthatatlan hálóján, így amíg a hüllő a szabadulásért küzdött, az ízeltlábú közel tudott férkőzni hozzá, és megcsípni. A lap szerint egyébként kétséges, hogy a vöröshátú tényleg megölte-e a nála tízszer nagyobb a kígyót.

Bár a potrohán lévő vörös foltról könnyen azonosítható pók különlegesen rugalmas és erős, ragasztócseppekkel borított hálójáról híres, a gerinces állatoknak azért nem szokott gondot okozni, hogy kiszabaduljanak belőle – mondja Paula Cushing, a Denveri Természettudományi Múzeum gerinctelen állattani kurátora.

A videó közel hétmillió nézője között is sokan voltak, akik valamilyen csalásra gyanakodtak, olyasmire például, hogy a kis kígyót csaliként horogra tűzték a munkások. A videót készítő Maher azonban ezt kikéri magának. Azt mondja ő és a kollégái soha sem bántanának állatokat, egyszerűen lefilmezték, amit láttak, és megosztották.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik